dinsdag 27 augustus 2013

Gezinnen vluchten naar België voor jeugdzorg.

Gezinnen vluchten naar België voor jeugdzorg. Jeugdzorg dreigt massaal uithuisplaatsing van kinderen en moeders worden radeloos om het feit dat ze hun kinderen kwijt raken aan de overheid.



                                                         
Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming worden steeds actiever.
Ze handelen naar anonieme meldingen die binnen komen via het A.M.K, wat een onderdeel is van Bureau Jeugdzorg. Deze werkwijzen zijn niet conform de wet en vinden buiten alle redelijkheid plaats. Dus illegaal!


Nederlandse ouders van wie kinderen uit huis geplaatst worden of onder toezicht gesteld worden, vluchten met hun kinderen naar België. Wie het nieuws volgt, moet de indruk krijgen dat er iets goed mis is met onze jeugdzorg. Jeugdzorg heeft geen boodschap aan de waarheid.

Ouders worden niet serieus genomen, ze staan buitenspel, worden niet voor vol aangezien en tellen niet meer mee. er zijn ook meerdere advocaten die hun twijfel hebben bij veel beslissingen bij uithuisplaatsing. Uit eigen ervaring weten ze dat in een rechtszaak de rechter bureau Jeugdzorg altijd in het gelijk stemt. Een hoogleraar opvoedkunde aan de universiteit van Amsterdam, waarschuwde vorig jaar voor de zuigkracht van de hulpverlening, een gevaarlijke situatie.



Opvoeden in Nederland houdt in dat Bureau Jeugdzorg het heft in handen krijgt.


De commissie Samson maakte bekend dat kinderen in jeugdzorg aanzienlijk groter risico liepen op seksueel misbruik dan daarbuiten. De commissie heeft 42 gevallen van seksueel misbruik in de jeugdzorg zelf overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Volgens dit onderzoek zijn er twee soorten misbruikers naar voren gekomen. Leeftijdsgenoten die kinderen in de pleeg of jeugdzorg misbruiken vormen daarbij de helft van de misbruikers. De tweede groep zijn de volwassen daders.


Mannen en vrouwen die zich vergrijpen aan onschuldige, gekwetste kinderen voor hun eigen genot.
In Nederland worden jaarlijks meer dan drieduizend kinderen uit huisgeplaatst. De beweegredenen en motieven van Bureau Jeugdzorg moeten in twijfel gebracht worden. Vorig jaar kregen de rechtbanken in Nederland meer als 50.000 verzoeken tot uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling. Ouders claimen dat vaak de redenen van uithuisplaatsing verzonnen zijn, en dat ze daarom Nederland verlaten. Ze vluchten voor de veiligheid van hun kind en willen niet dat de staat de opvoeding van hun kind beheerd. Een advocaat uit Eindhoven heeft in de afgelopen periode zeker 15 cliënten geadviseerd nederland te verlaten en naar België te vertrekken. Het vreemde aan de zaak is dat cliënten die hun zaken aan het Belgische Gerechtshof voorleggen, vrij gesproken worden van de aanklacht van Bureau jeugdzorg.


Ik kan de onmacht begrijpen van veel ouders die problemen krijgen met de Kinderbescherming of Jeugdzorg. veel ouders weten echt niet meer wat t doen en te voelen als ze te maken krijgen met deze instanties. Ouders willen hun kinderen graag thuis hebben en Jeugdzorg helpt hun daar niet bij. het familierecht wat eigenlijk gehanteerd moet worden kunnen ze geen aanspraak meer op maken. Indien er een geschil komt wat voor de rechtbank moet worden uitgevochten, ouders vaker moeten opgevenvanwege de waanzinnige kosten die aan de rechtszaak zijn verbonden. Jeugdzorg en de Raad van Kinderbescherming kunnen overal informatie opvragen bij allerlei instanties en deze op hun eigen wijze interpreteren en uitspelen bij de Rechtbank.







Er is een petitie gestart, bedoeld om van de overheid af te dwingen dat er waarheidsvinding gedaan gaat worden bij jeugdzorg zowel bij de rechtbank sector familierecht.
1. Dat kinderen in de rechtbank door een onafhankelijke vertegenwoordiger worden bijgestaan.
2. Dat voor elk kind een door de overheid betaalde advocaat zijn of haar zaken kan behartigen.
3. Dat het verplicht wordt gesteld aan waarheidsvinding te doen inzake familierecht, waardoor getuigen en deskundigen ook hun woord kunnen doen.
4. Een wet die bepaald dat voor informatie ophalen altijd een machtiging nodig is.


Misbruik in de pleegzorg en tehuizen gaat nog steeds door en steeds meer verhalen komen er naar buiten. De stichting Cumujon in Almelo waar kinderen misbruikt werden of Jeugdhof Gastenhof in Urmond. In Nieuw Leussen Tante Wilma die 16 pleegkinderen verzorgde en ook seksueel misbruikt werden.




De Telegraaf schreef vorig jaar een artikel over de zedenzaak Den Bommel. Het handelt zich om Leon.D. uit Den Bommel, die al 20 jaar professioneel werkzaam was als jeugdhulpverlener in de regio Rijnmond. Hij kreeg vier jaar gevangenisstraf en een jaar voorwaardelijk wegens het verspreiden van ontucht met twee jongens van 8 en 12 jaar en het verspreiden en uitwisselen van kinderporno. Hij was jeugd instructeur bij een duik vereniging, nam kinderen terzijde en nam stiekem foto´s van jonge jongens.






Kinderen in Nederland horen vrij en onbelemmerd te kunnen opgroeien. Binnen de jeugdzorg zijn kinderen verworden tot handelswaar. Het kind uit huis trekken zien zij als de eerste oplossing, in plaats van laatste redmiddel. Naar aanleiding van een anoniem telefoontje of als de ouders om hulp vragen worden deze instanties ingeschakeld. Indien het tot een rechtszaak komt oordeelt de rechter in een half uur over een uithuisplaatsing, zonder rekening te houden met positieve verhalen van de ouders en ook de stem van de kinderen wordt niet gehoord. Nergens in de wereld is het percentage van uithuisplaatsing zo hoog.

Onze kinderen zouden in bescherming moeten genomen worden voor instanties zoals de kinderbescherming en bureau Jeugdzorg. ik ben van mening dat veel van die kinderen beter af waren door ze gewoon lekker thuis te laten. Ze lopen daar het MEESTE risico om seksueel misbruikt te worden.

Het is walgelijk!

Te gek voor woorden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten