vrijdag 20 december 2013

De eindeloze draaideuren van de internationale hulpfondsen!


De eindeloze draaideuren van de internationale hulpfondsen!

 
 
  
U kent het wel – stort op giro 555 – schenk aan de hongerigen, stort een bijdrage voor de Derde Wereld en zo voorts.
 
 
De financieel krappe tijden in Engeland hebben geleid tot een ongelooflijke armoedeval – honderdduizenden gezinnen worstelen letterlijk met hun energierekeningen of slaan twee van de drie maaltijden over om het einde van de maand te halen. Maar de Britse overheid heeft zeer recent op miraculeuze wijze meer dan een miljard pond gevonden die gestort gaat worden in de pot van de internationale hulpfondsen.
 
 

Dit gaat zelfs het verstand van vele politiek ingewijden te boven: ‘Van onze mensen wordt gevraagd de buikriem aan te halen. Mensen kunnen nog nauwelijks voorzien in hun energiebehoefte. Anderen kunnen drie maaltijden per dag niet bekostigen, weer anderen worden vanwege hun schuldenlast gedwongen om hun huis te verlaten in een land waar in principe dakloosheid verboden is!
 
 
 
En hier gaat er dan weer meer dan een miljard pond van de belastingbetaler in de pot die bestemd is voor hulp aan het buitenland. De meeste van die landen hebben nota bene zelf dergelijke programma's in huis – dat wil zeggen dat die landen zelf soortgelijke bedragen storten in potten voor weer andere landen – voor een mens dat in zijn eigen land niet meer staande kan blijven, is dit toch niet meer uit te leggen? Hoe vertel je een gezin dat heeft moeten leren met de gevolgen van de crisis en ten gevolge daarvan zelfs het onderdak verliest dat er jaarlijks een miljard pond in de pot vloeit die bestemd is voor landen die over een zelfde pot beschikken?’

Ja, ik zou zeggen welkom in het labyrint der draaideuren van de internationale hulpfondsen, want het valt inderdaad niet uit te leggen dat miljarden euro' s in potten verdwijnen van landen die gelijke of nog hogere bedragen in die pot hebben liggen die vervolgens weer verdeeld wordt over een pot van een ander land die …. u begrijpt me wel!
 
 
Maar de wereld van vandaag draait klaarblijkelijk om een eindeloos roulerend bedrog dat de rijken niet verhinderd rijker te worden, maar de armen dwingt een nog grotere armoede te ondergaan.
 
 
En deze potten draaien dan ook nog eens los van de eindeloze inzamelingsacties die we hier, net zoals in alle overige delen van de wereld, krijgen opgedrongen door eindeloze marketingcampagnes die voorzien zijn van de medewerking en schaamteloos grijnzende gezichten van onze overbetaalde BN' ers.
 
 
Een mens dat zich in deze materie verdiept kan uiteindelijk alleen nog maar kokhalzen. Er is geen logica, er is geen overzicht, het geld verdwijnt en wereldwijd wordt de armoede groter.

Onlangs ontving bijvoorbeeld Nigeria een astronomisch bedrag – maar de gettowijken breiden er zich naar hartenlust uit en een steeds groter deel van het volk gaat er op de schop!
Hier een reportage van RT over het massale bedrog aan het uiteinde van de kanaaltunnel!
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten