maandag 2 december 2013

Hasj roken maakt sloom – steeds meer mensen glijden af tot een leven van sociale apathie en maatschappelijke verwording.

Hasj roken maakt sloom

Steeds meer mensen glijden af tot een leven

van sociale apathie

en maatschappelijke verwording.





Hoewel studies van de Universiteit van Amsterdam uitwijzen dat de combinatie Cannabis en Alcohol kunnen zorgen voor een meer sociale en minder slome gebruiker, maakt het veelvuldig roken van Hasj sloom en leidt het maar al te dikwijls tot een sociaal geïsoleerd leven waarin weinig tot niets wordt neergezet.
 
Nederlands jarenlange beleid van (soft)drugstolerantie heeft dan ook inmiddels een breed maatschappelijk spoor van vernieling getrokken met betrekking tot de weerbaarheid en de sociale stabiliteit van veelvuldige en langdurige cannabis gebruikers. Velen van hen blijken niet langer in staat een maatschappelijk leven op te bouwen of hun directe omgeving op orde te houden met alle sociaal-maatschappelijke gevolgen van dien.
 
Daarnaast wijzen de studies uit dat financieel de kosten van het gebruik zodanig kunnen oplopen dat de verhouding inkomsten/uitgaven ernstig wordt geschaad en dat schulden of een leven van criminaliteit hiervan nog slechts het gevolg zijn.
 
Ikzelf zie de vaderlandse tolerantie veelmeer als doelbewust overheidsbeleid dat gemaakt heeft dat er binnen de overheid niet alleen de zogenaamd bewustmakende en bestrijdende arbeidsmarkt kan blijven ontstaan, maar er vooral meer winsten gehaald kunnen worden uit de schuldposities waarin vele van de hardnekkige gebruikers zijn komen te verkeren.

Deze mensen moeten immers worden begeleid, en komen uiteindelijk terecht in een netwerk van instanties die de controle over deze individuen zal aanscherpen en bepaald in hoeverre zijzelf nog gemachtigd zijn om een zelfvoorzienend leven te voeren.

Tja, Nederland, al jarenlang het toneel van crisis, gelatenheid, maatschappelijke apathie, verslaving en leeghoofdigheid, dat Nederland is niet eens meer in staat mij te verbazen ….
 
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten