maandag 2 december 2013

Horrorwinter op komst!

Horrorwinter op komst!


Een fabeltje of een dodelijke realiteit?


In de ons omringende landen spreken alle weervoorspellers van de op komst zijnde horrorwinter die drie maanden zal aanhouden, en ook in Nederland zal zorgen voor Siberische temperaturen.

De Britten spreken zelfs van een winter des doods!

 
 
 
Wat moeten we met deze verhalen uit officieel erkende bronnen?
 
Moeten we er iets op uit doen, of is er sprake van de zoveelste ‘Weer-scare’ die de uitstervende detailhandel een impuls moet geven? Kunnen we uiteindelijk achteraf slechts spreken van de zoveelste hoeveelheid gebakken lucht die ervoor heeft gezorgd dat buitensporige voorraden voedsel, handschoenen, etc., zijn aangekocht?
 
 
Niet als we het de weer experts vragen of terugblikken op de weersomstandigheden van vorig jaar. Duitsland worstelt al drie jaar met extreem strenge winters, als de horrorwinter dit jaar zich daadwerkelijk zou materialiseren, zou het in Duitsland reeds om de vierde extreme winter gaan – volgens de weerexperts een exceptioneel fenomeen.

Vorig jaar worstelden grote delen van Nederland al eveneens met wat je een recordwinter zou kunnen noemen – dus we moeten maar zien wat het wordt. Als de horrorwinter – of de winter des doods, zoals de Britten stellen – daadwerkelijk feit wordt, mogen we haar aankomst begin december verwachten met bijna alle dagen sneeuw, en rond januari in Nederland temperaturen die het kwik onder de min 25 graden Celsius zullen doen dalen – het is dus afwachten geblazen
 
 
Zeker is dat de meeste overheden reeds enorme hoeveelheden strooizout hebben ingekocht, in het Vlaams gewest alleen al 10.000 ton meer dan vorig jaar!
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten