maandag 2 december 2013

De grondwet doet er in Spanje ook niet meer toe! De anti-protest wet is daarom een feit!

De grondwet doet er in Spanje ook niet meer toe!
De anti-protest wet is daarom een feit!

Een ieder die weet dat het staatsrecht 1940, 41 er in Nederland al vanaf het jaar dat de Duitse bezetter het hier voor het zeggen kreeg zorgt voor een ondemocratische en vooral ongrondwettelijke rechtstaat die tot op de dag van heden doorgang vindt, weet ook dat de grondwet er in Nederland er niet toe doet, sterker nog, dat het geen rechter in Nederland is geoorloofd om verdragen aan de grondwet te toetsen.
 
 
Onlangs werd in Spanje de anti-protest wet aangenomen, die volgens diverse toonaangevende wetmakers van het land onmogelijk kan steunen op voorzieningen in de grondwet. Maar, nergens ter wereld doet de grondwet er nog werkelijk toe – in die landen waar ze nog wel actief is, wordt er eenvoudigweg geen uitvoering meer aangegeven – en in die landen waar hij reeds uitstaat (zoals in Nederland) hoeft men er geen uitvoering aan te geven.

Hoe het ook zij, het resultaat is hetzelfde. Het volk wordt wereldwijd losgekoppeld van hun grondwet waarin de meest elementaire rechten zijn geformuleerd die het volk zouden moeten beschermen tegen tirannie, hetzij bedreven door machten en krachten van komend van buitenaf, hetzij afkomstig van de eigen overheid.
 
 
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waarschuwende uitspraak van de voormalig openbaar aanklager van New Orleans Jim Garrison die, tijdens de Kennedy processen, de overheidsonderdanige rechters eraan herinnerde dat ‘een ware patriot altijd klaar staat om zijn of haar land te verdedigen …. tegen eigen overheid!’
 
 
 
Kennedy zei al eerder ‘dat een regering zijn legitimiteit afmeet aan de protesten van het volk, ’ met andere woorden: protest is noodzakelijk wanneer een overheid wetten of regels verzint die in strijd zijn met de meest fundamentele rechten van het individu.
 
De regering van Spanje lapt dit alles aan zijn laars, en heeft nu wetgeving geformuleerd die het mogelijk maakt om iemand die deelneemt aan een protest in welke vorm of hoedanigheid dan ook, financieel totaal mag worden vernietigd door deze persoon onbetaalbare en ongelooflijk hoge boetes op te leggen: 600.000 euro om precies te zijn voor een ieder die het waagt het oneens te zijn met de bestuurders!

Neem in deze berekening mee dat de protesten in Spanje niet te vergelijken zijn met die tot dusver in de omringende landen hebben gewoed (want daarbij vergeleken waren de protesten in Spanje uiterst vreedzaam) en je weet ook zonder klok wel hoe laat het is. De Europese dictatuur is verworden tot een stroomversnelling van krankzinnige besluitvormingen en een dodelijk elitarisme die het normale leven vermaken tot een woestijn waarin geen normaal leven nog denkbaar of mogelijk zal zijn.
Zie hier het hele artikel op Reuters en wees gewaarschuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten