dinsdag 15 oktober 2013

Waarvoor kan men jou in Nederland arresteren en wat kan je er aan doen? (2)



Waarvoor kan men jou in Nederland arresteren

en wat kan je er aan doen? (2)




We leven steeds meer in een politiestaat en ik ben er in ieder geval op voorbereid dat ze je zo kunnen oppakken. Ik heb het ja zelf meegemaakt dat je geen recht hebt als je beschuldigd wordt van niet gepleegde fraude. Indien je beboet wordt met ene torenhoge boete die niet van jou kan zijn omdat je de auto al lang niet meer in je bezit hebt.
Je ziet al dat in Nederland mensen onterecht vastzitten zelfs vanwege het gooien van een waxinelichtje. Een politieagent kan je staande houden als hij vermoedt dat je een strafbaar feit hebt begaan.

Ze zullen een praatje met je beginnen om zoveel mogelijk informatie uit je te krijgen.
Hij kan je daarna aanhouden en meenemen voor verhoor. Indien hij je vastpakt en meeneemt naar het politiebureau heeft hij je officieel aangehouden. Je wordt daar gefouilleerd en alle eigendom wordt van je weg genomen. Je moet je schoenen uitdoen en de officier van justitie zal alter dan gaan bepalen wat de aanklacht wordt.


Ze gaan je naar je persoonsgegevens vragen en ze stellen vragen over de het begane misdrijf wat je volgens hun hebt gepleegd. Ze nemen foto´s, vingerafdrukken en nemen je lichaamsmaten. Je krijgt een bordje voor je hersens en je wordt meteen geregistreerd als misdadiger, als grote crimineel. Je bent niet verplicht om je naam te zeggen. Je hebt dan wel kans om langer vastgehouden te worden, maar ze kunnen je niet registreren.

Er zitten voor en nadelen aan. De politie mag je niks dwingen te ondertekenen en als je toch ondertekend onder dwang zet dan een kruisje. De politie moet dit accepteren, er is geen andere keuze. Een nadeel van het geven van je naam is dat de politie nu weet wie je bent en ook later makkelijker kan traceren. Als je weigert je naam te geven zal dit zo nadelig uitwerken in deze politiestaat dat de rechtbank je er door een zwaardere boete kan opleggen.

Als je wordt aangehouden door de politie krijg je ook te maken met het Openbaar ministerie, de Rechtbank en justitie. Als je vastzit proberen bewakers en/of politie op allerlei manieren gedaan te krijgen dat je doet wat ze zeggen. Vaak hoeven ze die moeite niet te doen, ze laten de mensen zichzelf onderdrukken. Als je bijvoorbeeld je cel niet in wil hebben ze de mogelijkheid om je erin te slaan. Meestal komt het niet zover omdat je denkt 'als ik m'n cel niet inga, dan gaan ze slaan en dan ga je maar. Zij hoeven dan niet te dreigen.

Moeten dat wel, dan is het dreigement vaak erger dan de realiteit. Ten eerste omdat sommige represailles gewoon wel meevallen (dan moet je naar een andere cel!). Ten tweede omdat ze sommige dreigementen niet waar kunnen maken (dan zorg ik dat je hier nooit meer uitkomt!). Ten derde omdat ze soms niks meer te dreigen hebben als ze een dreigement uitvoeren: veel geschreeuw, weinig wol.

In Utrecht werd een man gearresteerd onterecht toen hij bezig was te demonstreren tegen de monarchie. Johanna en Hans Maesen werden ook van de Dam verwijderd omdat ze de openbare orde verstoorden. Demonstreren met meerdere mensen is op de Dam niet toegestaan. 'Maar als individu mag je uiting geven aan je onvrede over de monarchie, zolang het binnen de grenzen van de wet gebeurt. Wij willen de grondwettelijke vrijheden vanzelfsprekend niet aantasten', zei een woordvoerder van de burgemeester eerder.

Mensen worden uit hun huizen gesleurd anno 2013 en opgesloten urenlang.
Verdacht van misdaden die ze niet hebben begaan. De politie verontschuldigd zich er na en daarmee is de kous af. Michel Vitality werd onterecht opgesloten onterecht en eiste een schadevergoeding van 500 euro per dag die hem ook binnen enkele dagen werd toegekend. Raar toch als je hier over nadenkt.


De politie laat weten de fout 'in hoge mate' te betreuren. De man is na het ontdekken van de fout in vrijheid gesteld. De politie heeft excuses gemaakt.





Een man in Breda werd aangehouden bleek naderhand onterecht. De man is door de drie jaar durende rechtszaak het contact met zijn kinderen verloren. Zijn maatschappelijk bestaan als accountant in Nederland is onmogelijk gemaakt en hij werkt nu in het buitenland. Ook is in de media uitvoerig aandacht geweest voor deze zaak.

De Nationale ombudsman beveelt de politie en het OM aan om zich te verdiepen in het onderwerp conflicthantering en zich van deskundigheid te voorzien om op een behoorlijke wijze om te gaan met situaties waarin burgers ten gevolge van fouten van de politie of het OM in de problemen komen. Het tonen van een menselijk gezicht vormt daarbij een belangrijke leidraad.

Automobilisten kregen een boete en wel meer dan 1300, omdat er een bord niet op de autobaan stond. Ruim 1300 automobilisten die dit jaar een boete hebben gekregen voor te hard rijden op een stuk van de A13 (Rotterdam-Den Haag) moeten daartegen bezwaar maken.
De bekeuringen zijn namelijk onterecht omdat op het weggedeelte een verkeersbord met de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op de middenberm ontbreekt.
Het Om zwijgt stil terwijl ze al jarenlang weten dat het juist opzet was.

Dit soort dingen worden alleen maar erge mensen en daar moet verandering in komen.
De heer Savov overleed nadat hij door een arrestatie team werd gearresteerd.
Hij werd verdacht van een bankoverval en Savov verzette zich tegen de arrestatie.
Hij dacht namelijk dat hij overvallen werd omdat e agenten gekleed waren in burger. Savov overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De weduwe krijgt een excuus en heeft een voorschot gehad op een schadevergoeding.
Oké politie, rechterlijke macht en justitie, daarmee kan je natuurlijk makkelijk een mensenleven omkopen.

Hier een paar voorbeelden die ik vond bij onze rechtspraak


Bij een patiënt die een omvangrijk herseninfarct had gehad en stervende was, heeft hij, omdat de patiënt te kampen had met ernstige ademhalingsproblemen en daardoor ernstig te lijden had, eerst 20 milligram en later nog eens 5 milligram morfine toegediend. Korte tijd na de toediening is de patiënt overleden. De arts werd vervolgd voor moord en is in verzekering en voorlopige hechtenis geplaatst voor in totaal 8 dagen. Hij is echter in beide instanties vrijgesproken. Door deze gebeurtenis heeft zijn studie minimaal 18 maanden vertraging opgelopen. De detentie heeft dusdanige emotionele gevolgen voor hem gehad dat hij geestelijk niet meer in staat is zijn beroep uit te oefenen.


Op zijn onderduikadres (hij was bang voor mishandeling) door een arrestatieteam overvallen. Dit team had hem echter met een ander verwisseld. Hij werd geboeid op zijn knieën op de grond gezet en hij heeft hierbij een klap op zijn hoofd gekregen. Na enige tijd kwam het arrestatieteam erachter dat hij niet de gezochte persoon was. Smartengeld voor de schrik en angst.

Gearresteerd op verdenking van zware mishandeling in de familiesfeer.
Toen hij in de politiecel zat, heeft hij gevraagd om een arts omdat hij hartpatiënt en diabeet was. De politie heeft aan dit verzoek geen gehoor gegeven. De man had al psychiatrische klachten. Ten gevolge van zijn verblijf in de politiecel heeft hij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) opgelopen, met voortdurende flashback´s van zijn verblijf in de cel.
In België worden demonstranten weggesleept in politie bussen. Er worden water kannonnen gebruikt en honden en geweld. Ook in Nederland gebeuren dit soort dingen laat staan in grote landen zoals Amerika. Dit gewelddadige systeem is gecreëerd door de overheden die onze samenleving beheersen.


Indien de staat je onterecht oppakt ben voorzichtig met de grenzen van de wet en ken je rechten. Politie is het meest gevaarlijke wat we nu hebben in onze maatschappij. Laat de politieagent zich eerste legitimeren. Dat is je recht. Het tweede is ik wil eerst een advocaat voordat ik met je praat. Antwoord totdat je advocaat er is met ontwijkende antwoorden zoals dat zal wel, als jij dat zegt.


Maak als je gearresteerd wordt geen onverwachte bewegingen en hou je armen langs je lijf. Minder kans op geweld van de andere kant. Ga niet in op scheldpartijen en beledigingen. Ze moeten met bewijzen komen voordat er een aanklacht vastgesteld kan worden. Gaan ze over tot een veroordeling zonder bewijs moet je hier altijd meteen een klacht voor indienen bij het Hoge Gerechtshof.


Biedt geen fysieke weerstand, beantwoord geen vragen en werk vrijwillig mee zonder eigenlijk een woord te zeggen. Onze Grondwet staat uit mensen en dat betekent dat ook onze rechten bijna compleet zijn weggevallen. Je kan het wel aanhalen en zeggen:
Volgens de Grondwet ben ik vrij om te gaan en staan waar ik maar wil tenzij jullie bewijs hebben dat er een misdaad is gepleegd. Niemand kan mij vast houden alleen vanwege een vermoeden.








Nieuw dit najaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten