zaterdag 14 september 2013

De Groepsverkrachting in New Delhi 2012

De Groepsverkrachting in New Delhi 2012




In 2012 vond er in New Dehi een groepsverkrachting plaats en een moord en wel op 16 December 2012. Het gebeurde in een kleine wijk in New Dehi, een 23 jarige vrouw, fysiotherapeute, werd verkracht in een bus. Zes anderen zaten in die bus die allen verkracht werden. De vrouw overleed aan haar verwondingen twee weken later.


Dit incident leidde tot een groot nationaal en internationaal response. De beschuldigden werden gearresteerd en beschuldigd van verkrachting, aanranding en moord. De bestuurder van de bus, Ram Singh stierf p 11 maart 2013 in de Tihar gevangenis. Hij zou zich opgehangen hebben maar zijn advocaat zegt dat hij in de cel is vermoord.





De vrouw en haar vrind waren onderweg naar huis in de bus. De bus nam een verdachte route opeens en de deuren werden gesloten. Toen de vrind bezwaar hiertegen maakte grepen de zes mannen aan boord van de bus de vrouw en sloegen haar, verkrachten haar. De vrouw had ernstige verwondingen aan haar buik, ze werd geslagen met ene stomp voorwerp en ook haar genitaliën waren zwaar beschadigd. De jongste van de zes mannen had het bruutste geweld vertoont en haalde zelfs een stukje darmen uit haar lijf en zwaaide er mee. Na de verkrachting en de moord gooiden ze de slachtoffers uit de bus en reden weg.





De Indiase wet verbiedt de namen van slachtoffers inzake een verkrachting tenzij de familie hierbij instemt. De vrouw onderging vijf operaties in het ziekenhuis in Delhi maar alles mocht niet baten.
Ze eindigde op Life Support, had hersenbeschadiging en was in een uiterst kritische toestand. Op 3 Januari overleed deze vrouw aan haar brute verwondingen.

Tegen de verdachten werden de aanklachten moord, verkrachting en ontvoering ten laste gelegd. Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur en Pawan Gupta ontkenden de beschuldigingen. Op 10 september 2013 werden alle beschuldigden door de rechter schuldig bevonden en vier mannen werden geconfronteerd met de doodstraf. De vader van het slachtoffer wilde dat ze opgehangen werden met de vermelding dat ze van het aangezicht van de aarde afgeveegd worden.

Er vonden publieke protesten plaats in India en duizenden demonstranten raakten slaags met politie. Ze vernietigden auto´s maar de politie bekogelde het publiek met traangas en ze werden gearresteerd, Veel van de rouwende droegen kaarsen en zwarte kleding; sommige plakte zwarte doeken over hun monden.





De regering van India heeft aangekondigd na deze protsten dat er maatregelen zullen worden genomen zodat vrouwen meer veiligheid krijgen in het land. Ze hebben een speciale hulplijn ingezet waar vrouwen hun klachten kunnen laten registreren. Ook seksueel misbruik zal aangepakt worden en we zullen nieuwe wetten worde opgesteld.


Er zullen wetten worden gemaakt die de doodstraf zullen toestaan in gevallen zoals deze. De vier jongemannen zijn veroordeeld tot de dood en voor mij mag het. Hang ze maar op aan de grootste galg want mijn woede is groot.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten