maandag 16 september 2013

Smartphone in het verkeer is dodelijk

Smartphone in het verkeer is dodelijk




In de telegraaf van vandaag stond een artikel over de dodelijke gevolgen van het smartphone gebruik in de auto. Mensen lezen hun apps tijdens het rijden op de autobaan en zitten gewoon te bellen terwijl het verkeer aan hen voorbij raast. Ze hebben geen aandacht voor de weg en zijn alleen maar gefocust op hun telefoon.

Niet alleen het gebruik van smartphone´s tijdens auto rijden is toegenomen maar ook kinderen die met een nieuwe telefoon over straat lopen waardoor ongevallen gebeuren. Ik zelf vind het een levensbedreigende afleiding. In Amerika en Engeland zijn er al borden die verbeiden om smartphone´s op bepaalde plaatsen in de stad e gebruiken. Zo willen deze twee landen de onoplettende blindheid voorkomen in het verkeer.

Illume software beweerd een technologie te hebben ontwikkeld waardoor mensen veiliger zijn met hun smartphone in het verkeer. In de telefoon kunnen 120 voorgeprogrammeerde nummers en het hoofdnummer is van 112. De telefoon werkt via GPS en geeft zelfs aan wanneer je harder rijdt dan 50 of harder rijdt dan 100.

Veilig verkeer Nederland laat een onderzoek zien van slachtoffers die een whiplash hebben gekregen na een ongeval met een smartphone. De mensen waren te snel afgeleid in het verkeer en er gebeuren honderden ongelukken per jaar. Betrapt worden met een smartphone aan je oor kan je ook duur t staan komen, de politie geeft je rustig een boete van 220 euro.

Je kan met je hersenen maar drie dingen tegelijk doen en je echt concentreren op een van hen.
Een smartphone kan dan wel amusant zijn maar er kunnen zich ernstige situaties voordoen.
Het aantal kinderen die in een ziekenhuis zijn opgenomen na een ongeval op een speelplaats of op straat neemt drastisch toe. Het toezicht van de ouders door middel van een smartphone cadeau te geven aan hun kinderen blijkt toch niet zo veilig te zijn. Jongeren onder de 12 raken steeds meer gewond bij voetgangersoversteekplaatsen. De kinderen werden ondervraagden gaven toe dat ze afgeleid werden door hun mobiele telefoon.

Ik zou zeggen weg met die smartphone en al die toeters en bellen en je gewoon concentreren op het verkeer. Lekker relaxed rijden om je van punt A naar punt B te brengen. De hele smartphone kan voor mij gestolen worden. Je zit gezellig op een terrasje totdat je gezelligheid wordt verstoord door het rinkelen van een iPhone.

De Nederlander wordt alleen maar dommer gemaakt met deze nieuwe technologie. De leencapaciteit van de gebruiker daalt naar een nulpunt. Laten we met zijn alleen weer ormaal met elkaar communiceren, zonder apps en zonder iPhone of andere Smartphone.
Deze tehniek is er nu juist voor om meer verwidjering in de maatschappij te creeren en je over te geven aan het denken van wat overheden je voorschotelen.


Vandollum



Geen opmerkingen:

Een reactie posten