maandag 16 september 2013

Het is tegenwoordig normaal dat nepagenten bejaarden plunderen

Het is tegenwoordig normaal dat nepagenten bejaarden plunderen





De politie gaf beelden vrij van een 19 jarige jongen die zich voor had gedaan als agent en een bejaarde man van duizenden euro´s heeft beroofd. De dader belde zijn slachtoffer op en vertelde dat hij van de politie was. De bankpas van de bejaarde zou namelijk gelden als bewijs inzake een onderzoek van de politie. De oude man ietwat achterdochtig liet zich er toch op in en werd bestolen voor duizenden euro´s.

Steeds meer voorvallen dat ouderen beroofd worden komen naar buiten.
Mensen gewoon als burgers houden mensen aan en stelen gewoon de gouden sieraden.
Een ouder echtpaar van 85 jaar zijn 48 uur vastgebonden geweest terwijl de nepagente zich buit maakten aan hun eigendommen.

Nepagenten incasseerden boetes en zijn veroordeeld tot 3 maanden celstraf en hebben 240 uur taakstraf opgelegd gekregen. Ook vrouwen trekken zich een politiepak aan en bekeuren mensen alom. Mensen worden beschoten door nepagenten.

Nepagenten installeerden zich op een parkeerplaats in Brabant en beroofden een vrachtwagenchauffeur uit de Oekraïne van 15 duizend euro. De daders kiezen voortuigen uit met buitenlandse kentekens vooral tijdens de automarkten. Buitenlandse vervoerders hebben dan veel contant geld op zak in verband met aanschaf van auto´s.

Nepagenten doen zich voor als politieagenten om diefstallen te plegen of om nepboetes uit te schrijven en er met het geld vandoor te gaan. Wetsovertreders verscholen achter de sterke arm der wet. Wat een paradox.

Het is natuurlijk moeilijk om deze nep agenten eruit te trekken maar hoe doen ze het toch?
Ik denk niet dat wanneer het lijkt of een agent in functie je een boete geeft, je je gaat afvragen of het nu wel een ECHTE agent is. Ik denk dat de meeste mensen toch een soort respect hebben voor agenten en dus niet durven tegenspreken.

Maar we zijn gewaarschuwd en via de site van de federale en lokale politie staan er toch al enkele tips in verband met deze nepagenten.Zelfs een achtjarig jongetje weet al wat agentje spelen inhoudt.

http://www.youtube.com/watch?v=gwNJtDTf-gs

De politie waarschuwt zelf voor nepagenten kijk hier :

http://www.youtube.com/watch?v=JYebRMvS3ZQ

Ik vind het een groot schandaal dat er op deze manier misbruik gemaakt wordt van mensne en dat er ook door kinderen al mee gespeels wordt. Waar is onze moraal ind eze maatschappij enw aar is eht respect voor onze ouderen.

VanDollum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten