woensdag 18 september 2013

Volgens het Yahoo nieuws is op korte termijn mogelijk

Volgens het Yahoo nieuws is op korte termijn mogelijk

het hele Noordelijk Halfrond onbewoonbaar!

 




Fukushima, een ramp zonder einde – een ramp van schreeuwende proporties die tegelijkertijd in stilte gehuld is en blijft – en een media die ondanks de steeds gevaarlijker wordende ontwikkelingen doet alsof de (radioactieve) neus bloed.
 
 
Mensen, er zijn van die zaken die terwijl je ze ziet, nog nauwelijks te geloven zijn. De stilte rond de zwaar getroffen kerncentrale die met steeds grotere problemen kampt is daar wat mij betreft één van.
Onder de radar van de mainstream media verklaren atoomdeskundigen dat zij vrezen dat op korte termijn het hele Noordelijke Halfrond verworden zal zijn tot een dood gestraalde woestenij waarin geen menselijk leven meer mogelijk is!
 
 
Kampte de reeds zwaar getroffen kerncentrale al met nauwelijks beheersbare problemen, gisteren kwam in Japan de cycloon Man-yi aan land die maakte dat de kerncentrale enorme hoeveelheden radioactief regenwater in de oceaan moest dumpen.
 
 
Maar er is meer. Het splijtstofbassin voor reactor nummer vier ligt zo ongeveer 30 tot 35 meter boven de grond – in dit bassin bevinden zich ongeveer 1231 zeer radioactieve brandstaven. Sinds het wegslaan van de behuizing gedurende de aardbeving en de tsunami die erop volgde, ligt dit bassin thans min of meer in de buitenlucht.
Mocht, om welke reden dan ook een lek o
 
ntstaan in dit bassin en het water weglopen is de totale evacuatie van het Noordelijk Halfrond de enigste optie.
Maar de komende november dit jaar dreigt er nog een groter gevaar, voor zover zoiets al mogelijk is in het licht van al het voorgaande. In November begint de Japanse energiegigant TEPCO namelijk met de bergingsoperatie van de staven die gezamenlijk goed zijn voor 14.000 maal de hoeveelheid energie dan die in Hiroshima vrijkwam na het exploderen van de atoombom!
 
 
 
 
Ik denk dat ze de complexiteit van deze taak zwaar onderschatten. Als je je een rek waar deze staven in liggen opgeslagen voorstelt als een nieuw pakje sigaretten, dan heb je geen probleem als je daar een sigaret recht uit trekt. Maar, deze rekken zijn zwaar vervormd. Als het pakje sigaretten zelf zwaar is vervormd en je probeert daar een sigaret recht uit te trekken, dan heb je grote kans deze breekt, waardoor een nucleaire kettingreactie op gang komt die niet meer is te stoppen,”
 
 
stelt atoomexpert Arnie Gunderson, directeur van Fairwinds Energy Education.

Er bestaat een risico dat er een onverwacht kritische situatie ontstaat wanneer de bundels met staven uit positie raken en te dicht bij elkaar komen. Het probleem met een dergelijke ontwikkeling in een koelingsbad voor nucleaire brandstofstaven is dat je het niet kunt stoppen. Er zijn geen controlestaven om het proces onder controle te kunnen houden. Het koelingssysteem in een dergelijk bad is ontworpen om overtollige hitte kwijt te raken, maar niet de hitte van een nucleaire reactie als die zich voordoet”.

Fukushima in haar huidige hoedanigheid vormt thans het grootste gevaar voor de mensheid. Het stilzwijgen van de wereldmedia is dan ook niet moeilijk te verklaren.
 
 
 


Bronnen: Yahoo nieuws



Geen opmerkingen:

Een reactie posten