zaterdag 14 september 2013

Hoe je jouw droombaan kunt verwezenlijken

Hoe je jouw droombaan kunt verwezenlijken




Het vinden van jouw droombaan is vaak niet gemakkelijk. Het gaat gepaard met een grote hoeveelheid werk en veel frustraties. Met een aantal handige tips maak je meer kans op die droombaan. Wat zijn jouw interesses en wat wilde je vroeger al doen toen je klein was?
Schrijf allerlei ideeën op en analyseer ze. Vind je een passie dan lees erover en verdiep je in de materie. Praat erover met mensen en luister naar hoe zij erover denken. Je moet je omringen met mensen die jou begeleiden op weg naar succes en het vinden van een droom baan.
Leer van je fouten uit het verleden en ga gericht op zoek naar een andere baan.


Indien je wordt uitgekozen voor een gesprek, bereid je goed voor.
Ondernemers hebben je meteen door en als je gesprek geforceerd verloopt dan val je meteen al door de mand. Zorg voor een perfecte CV en beheer ook je referenties goed. Het kan je droom baan kosten.

Vertrouw niet op anderen maar op je zelf om een droom baan te krijgen. Je zal het zelf moeten doen met jouw kwaliteiten en eigenschappen. Zoek bedrijven waarin je geïnteresseerd bent en surf over het net om informatie te vinden over die bedrijven.

Laat zien dat je in het verleden werk hebt gedaan wat relevant is met jou droombaan. De beste indicator voor toekomstige prestaties komen altijd uit het verleden. Laat je werkgever zien wat er voor hem inzit. Hoe specifieker hoe beter!

Laat zien dat jij de meest geschikte kandidaat bent. Laat je enthousiasme zien en zeg bijvoorbeeld dat jou energie zich zal richten op het toekomstige werk. Onderstreep de dingen die je daarvoor hebt gedaan of die je p dat moment doet. Laat je passies zien en de reden waarom je op die baan solliciteert.

Werken stopt nooit en het is heel belangrijk dat je er iet mee stopt. Ook niet in tussen fases.
Wees niet te breed spakerig, geef alleen de antwoorden die ze willen horen.
Gebruik geen Hotmail of Yahoo email adres maar pak een professioneel e-mailprogramma zoals Gmail waarop ze je jou kunnen contacteren.

Zeg nooit dat je perfect bent voor de baan want dat is aanmatigend en amateuristisch. Perfectie bestaat niet bij niemand.

Hou je aan de eisen die gesteld worden binnen de advertentie van jouw droombaan.
Wijk niet af naar zaken die er niet bij horen want dat loopt catastrofaal af.
Een ondernemer heeft ervaring met het aannemen van mensen. ben je niet eerlijk, praat je geforceerd, heb je jouw CV niet goed of je referenties of je doelstellingen is een tweede gesprek niet aan de orde.

Een droombaan is een baan waarbij je je goed voelt.
Waar je jouw speciale vaardigheden, kennis en passie kunt inzetten. Een baan die jou op je gewenste carrière zet die je ziel en geest inspireert. Een baan waar je elke dag enthousiast begint en waar je samenwerkt met mensen uit liefde. De baan leidt ook naar passies en vreugde in jou leven en heeft een positieve invloed op jouw gevoel van eigenwaarde.

Een baan die je aanzienlijk laat voelen en waar de extraatjes zinvol zijn. In een droombaan benut je je beste kwaliteiten en capaciteiten en werk je bij een bedrijf waar je bedoeld was om te verblijven. Een bedrijf waar je kunt groeien, evalueren en ook slagen.
Investeer in je zelf en in je baan.

Ben gewoon goed in wat je doet en presteer op je beste niveau.
Inspireer en raak geïnspireerd en investeer in jou zelf en je toekomst.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten