woensdag 4 september 2013

Farmaceutische Gigant in het middelpunt van een moordmysterie

Farmaceutische Gigant in het middelpunt van een moordmysterie

 

 

Deze aflevering uit Dr. Phil reeks belicht een opmerkelijke zaak – de raadselachtige dood van een zesjarig kind en, nauwelijks een paar dagen later, de dood van een mooie jonge vrouw (Rebecca Zahau) – het politieapparaat doet nauwelijks onderzoek en vormt het oordeel dat het kind door een ongeluk om het leven is gekomen en de dood van de vrouw zelfmoord is.

Maar klopt dit ook?

 
Volgens het wetenschappelijk onmogelijke politie scenario reed het jongetje op een step, sloeg op de een of andere manier over de balustrade, greep zich vast aan de kroonluchter en stortte daarna twee etages naar beneden.
 
Volgens forensisch patholoog dr. Judy Melinek is er echter veel meer aan de hand en zijn de dood van het jongetje en de vrouw die op hem paste met elkaar verbonden. Haar relaas liegt er dan ook niet om en stelt dat een slordig en onwaarschijnlijk onnauwkeurig politieonderzoek leidde tot een verzameling van wetenschappelijk onmogelijke conclusies.
 
Een step met kleine wielen kan bijvoorbeeld niet tot grote snelheid aangedreven worden in een hoogpolig tapijt door een relatief tenger jongetje.
 
Hoe zit dit bijvoorbeeld?
 
Maar er is meer. Het patroon aan verwondingen, schaaf en blauwe plekken, zijn niet consistent met de politieverklaring dat deze zouden zijn veroorzaakt door de val!
 
Mary Zahau, de zuster van Rebecca Zahau, gelooft in geen geval in de zelfmoord van haar zus – ze stelt: ‘Mijn zuster zou nog geleefd hebben als het kind niets overkomen was.’
 
Voor de politie staan de bevindingen echter vast, en justitie weigert de zaak te heropenen.
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten