donderdag 5 september 2013

Muiterij aan boord van de vaderlandse ambtenarij!

Muiterij aan boord van de vaderlandse ambtenarij!



Wanneer we werkelijk luisteren naar wat het ambtelijk apparaat zoal over gewone mensen uitstort, dan is het nog verwonderlijk dat er tot dusver geen doden zijn gevallen. Want het lijkt wel of ons ambtelijk apparaat wordt vertegenwoordigd door sociophaten en krankzinnigen die onze landgenoten kraaiend van eigendunk en plezier kapot redeneren en hun levens als onzinvol bestempelen.

We are Change Rotterdam maakte onlangs een spraakmakende documentaire over de gang van zaken in de bijstand en de bijbehorende arbeidsverschaffende programma's die nergens toe leiden, noch enige maatschappelijke verrijking teweeg brengen. Mensen bouwen geen pensioen op, zijn niet verzekerd en vliegen van het ene project naar het andere.
 
Bovendien dienen mensen in de bijstand samen te werken met diegenen die een strafrechtelijke taakstraf vervullen. ‘Het gevoel dat hierdoor ontstaat is natuurlijk dat iemand die bijstand ontvangt iets strafbaars heeft ondernomen, en deze straf weg moeten werken. Bovendien is er slechts een keuze; als je weigert krijg je geen bijstand!’
 
Politiek Den Haag verkoopt de projecten onder het motto dat de werkeloze behoefte heeft aan structuur, regelmaat, socialisatie, etc. Zo zouden werkelozen moeten leren wat het betekend om op tijd op te staan voor hun baan.
 
De werkelijkheid is echter een heel andere. In het licht van het wereldgebeuren is dit misschien wel een niet noemenswaardige gang van zaken, maar aan de andere kant zien we dat dit gebeuren de zoveelste laag is in de verontmenselijking van het individu. Ik vraag me dan ook af hoe lang het nog duurt voordat het volk in een woede schiet die zich niet langer laat beteugelen door het politieke gezever en de bureaucratische bla bla!
 
Hoe lang kunnen de politiek verantwoordelijken het volk nog van het kastje naar de muur sturen, hoe lang nog kunnen de goedbetaalde bureaucraten het volk voorhouden dat ze minderwaardig zijn, en hoe lang blijft het geloof van het Nederlandse volk nog overeind in het soort individuen dat gedurende de Tweede Wereldoorlog de dictaten formuleerde waarmee de Joodse kinderen uit hun klassen konden worden gehaald?
 

We zullen het zien, we zullen het zien ...
 
 
 
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten