zondag 25 augustus 2013

Bloggen Tips om succes met Bloggen te krijgen

Bloggen Tips om succes met Bloggen te krijgen











Bloggen is een leuke manier om je gedachten te delen en je passie te uiten. Succesvol bloggen vergt hard werk en heel veel geduld. Het succes is binnen handbereik voor mensen die willen leren. Je zal je vaardigheden moeten verbeteren en kennis moeten aanvaren van mensen die al succesvol zijn.
De kennis van succesvolle bloggers is heel belangrijk en waardevol, waarvan ik enkele tips met jullie wil delen.

Schrijven, schrijven, schrijven!

Je zal moeten schrijven als je succesvol wil bloggen. In het begin zal je wel denken wie wil er nu mijn schrijfsels lezen, maar je wen er aan. Ook ik vond het schrijven moeilijk maar ik heb me veel te veel zorgen gemaakt, want ik kan wel schrijven. Iedereen kent wel het gevoel om naar een lege pagina te staren, dat gebeurt de meesten wel eens.

Wil je succesvol bloggen zal je toch moeten doorzetten en uiteindelijk zal je jou schrijfstijl ontdekken en je ware passie vinden.

Elke dag kan je een artikel schrijven op je blog en elke dag zal je jou passie meer en meer vinden. Je vindt steeds meer onderwerpen waarover je kans schrijven en je zal met en met steeds meer publiek krijgen. Je gaat er van genieten om te schrijven en raakt gewend aan het idee dat je anderen kunt inspireren of om andere mensen iets te leren.

Werken, er komt niets voor niets!
Bloggen is leuk maar ook een helboel werk. Je moet regelmatig artikelen plaatsen, je moet je lezerspubliek op peil houden en constant een stroom van ideeën hebben. Je moet gepassioneerd blijven, veelzijdig en genoeg ruimte creëren voor je eigen ontwikkeling. Geef je eigen blog een eigen leven, werk hard maar vergeet ook het plezier niet. Maak gebruik van sociale netwerken zoals Google, Facebook en Twitter. Hou contact met collega bloggers en promoot jezelf overal.

Ben uniek!
Je zal jezelf moeten onderscheiden van anderen wil je succesvol worden met bloggen. Zoek naar schrijfsels die bij jou passen en ben uniekin jou stijl.Vindt je stem en passie en ben niet bang om je stem te vinden. Sommige mensen zullen je schrijfsel niet leuk vinden, maar anderen zullen je blijven volgen.

Blijf jezelf!
Er zijn heel veel regels om succesvol te bloggen, maar vergeet een ding niet, blijf altijd jezelf!
Maak je geen zorgen of je wel of niet moet publiceren, doe het gewoon. Het gaat zich niet er om, om perfect te zijn, give yourself a break! Ben gewoon wie je bent, ben origineel, ben uniek, jezelf!

Focus
Concentreer je op nieuwsberichten, krantenkoppen. Er is zoveel om over te schrijven en het kan allemaal in jou eigen schrijfstijl. De een vind een professionele schrijfstijl interessant en de ander van het lezerspubliek vind jou schrijfstijl beter. Vertrouw op je intuïtie.

Maak een schets
Bepaal van te voren wat je met je schrijfsel wilt mededelen en welke doelgroep je ermee wilt bereiken. Bedenk een pakkende titel, verdeel je schrijfsel in paragrafen en richt je op het eindresultaat. Breng structuur aan in jou schrijven want dat verhoogt de leesbaarheid van jou berichten.

Een blog is geen verkooppunt
Onthoud altijd, of je nu een zakelijke of persoonlijke blog hebt, een blog dient er niet voor om te verkopen. Een blog heeft alleen maar een ondersteunende rol geen verkopende rol.

Vraag!
Vraag je zelf af wat je met je blog wilt bereiken ? heb je jou visie klaar voor je blog of waar hou jij zelf van? Wat zou jou onderscheiden van andere blogs en wat gaat niet vervelen zelfs over een paar maanden of over een jaar? Allemaal vragen die belangrijk zijn en waar je goed van te voren over moet nadenken.

Berichten of posten!
Wil je jou lezers inspireren? Wil je hen opvoeden of wil je jou vakkennis overbrengen? Post je een keer of twee keer in de week en worden het korte of lange fragmenten? heb je gast bloggers en ben je consequent?

Vertrouwen!
Je zal een vertrouwensband moeten opbouwen met jou lezers. Zorg ervoor dat je spelling correct is en je woorden zinvol. Je kan video toevoegen aan je bloggen ook foto´s. Zorg voor nauwkeurige informatie bij dit alles en zorg ervoor dat alles vloeiend verloopt op je blog. Maak een positieve indruk voor je publiek.

Consistent!
Schrijf zoals je praat en laat de pen jouw stem zijn. Wees consistent en vind je passie. Blijf altijd je zelf en ga niet kopiëren want dit heet geen zin. Bouw relaties op en reageer op vragen en opmerkingen op jou blog. Bezoek al je sociale media en ben consistent.

Sociale media!
Bouw relaties op via allerlei sociale media. Zo kunnen mensen je aanbevelen en meer mensen lezen jou berichten of post´s. Volg jou lezers op de sociale media sites en vergeet niet om ook op deze sites jou profiel te updaten.

Schrijfstijl!
Je kan mensen lokken door eerst de belangrijkste punten van je blog eerst te vermelden in een post. Dan maak je een conclusie in de eerste paragraaf en dan schrijf je pas over de achtergrond informatie en over de details. Dit noemen ze de omgekeerde piramide vorm van schrijven. Ik las eens ergens dat er de 5 W´s bestaan.

WIE-WAT WAAR-WANNEER-WAAROM

Leer elke dag bij!
Neem een kijk bij andere blogs en leer! Publiek verandert met de dag dus ben creatief en leer! Een succesvolle blog groeit met de dag, stapsgewijs. Je kan je schrijven na een tijd verbeteren, je leert bij van andere blog sites en je leert bij van sociale media.

Google Key Words Tool
Zoekmachines kunnen je helpen om goede onderwerpen te vinden voor je blog. Met een zoekwoord kan je via Google allerlei onderwerpen vinden om over te schrijven. Ik zelf gebruik deze tool ook en het heeft mij zelfs hier op plazilla en menige goede artikelen opgeleverd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten