dinsdag 27 augustus 2013

ONS BURGER SERVICE NUMMER

ONS BURGER SERVICE NUMMER


Ons Burgerservicenummer is een uniek persoonsgebonden nummer. Iedereen die zich bij het GBA laat inschrijven krijgt zo´n nummer, mits dat het al eerder is toegekend. Ons sofinummer is sinds 2007 veranderd in het zogenaamde BSN nummer. Mensen die niet in de gemeentelijke basisadministratie staan ingeschreven, kunnen een BSN nummer aanvragen bij de belastingdienst.
Op 27 November 2007 werd het persoonsregistratie- systeem ingevoerd. Iedere burger van Nederland heeft zijn eigen nummer van de staat gekregen. De Wet die werd ingevoerd heet Wabb.


http://www.st-ab.nl/wetten/1085_Wet_algemene_bepalingen_burgerservicenummer_Wabb.htm


De overheid heeft hiermee een machtig wapen in haar bezit. Aan de hand van dit nummer kunnen alle databestanden waar gegevens van mensen op staan, gekoppeld worden. er kan natuurlijk altijd iets mis gaan met deze dataopslag, ode belangen van de burger geschaad worden. Het valt moeilijk te traceren als er een fout gemaakt is, maar het kan wel grote consequenties hebben. Mensen die dit hebben meegemaakt kunnen hierover meepraten.

Sinds de invoering van het BSN nummer is er ook een landelijke database ION genaamd. Hier zijn 16 miljoen medische gegevens opgeslagen. Je kunt heel handig iemand´s burgerservicenummer in handen krijgen. Ons BSN nummer staat in ons paspoort, rijbewijs en wordt vaak door ontelbare instanties opgevraagd. Indien je een dienst wil afsluiten of een lidmaatschap wil afsluiten, wordt er al om je BSN nummer gevraagd. Ons paspoort wordt wel honderden malen gekopieerd. Volgens het C.B.P., zijn er al vele gevallen gemeld van fraude van het BSN nummer.



Het gevaar van het internet is ook groot in deze kwestie. Cyber criminelen stelen alles wat los en vast zit op het internet, zo ook onze persoonlijke gegevens van paspoorten, creditcards en BSN nummers. Ze stelen deze gegevens en bieden ze via een onderhandse weg te koop aan. Malware, phishing, sniffing en andere methodes worden er voor ingezet en worden te koop aangeboden op marktplaats, eBAy en andere sites. de Amerikaanse geheime diensten hadden al in 2004 een zaak, waar duizenden creditcards op internet verhandeld werden. Een creditcard alleen is niet veel waard, maar dit gekoppeld aan je BSN nummer en een kopie van je paspoort kan je goed in de problemen brengen. Volledige identiteit diefstal kan het gevolg hiervan zijn. Er zijn al buitenlandse hypotheken afgesloten met identiteit diefstal.


Organisaties die gebruik maken van het BSN nummer


Telecom, AIVD, apotheek, belastingdienst, basisonderwijs, het CBR, de CIZ, CWI,CFI,Douane, pensioenverzekeringen, fiscale inlichtingendienst, gehandicaptenzorg, deurwaarders, het IBG, de Kamer van Koophandel, Marechaussee, Leger des Heils, Militaire inlichtingen en veiligheidsdienst, het kadaster, de Ombudsman, para medici, psychologen, huisartsen, notaris, tandarts, thuiszorg, uitvaart instanties, kraamzorg, waterschap, voortgezet onderwijs, woningcoöperaties, ziekenhuis, zorgverzekeraar en de Sociale Verzekeringsbank.

Er is inmiddels al reclame door ons land gegaan, waar wordt geadverteerd dat je je BSN nummer kan laten tatoeëren. het is een tegenactie tegen de overheid, die wordt uitgevoerd door een burgerinitiatief:


2 PLUS 2 MAKES 4.


http://jeroenmajoor.wordpress.com/2009/11/25/de-nieuwe-actie-van-het-burgerinitiatief-2-plus-2-makes-4/





Ik vind het een goed idee om mensen wakker te schudden.


Waar is onze privacy?


Waarom moet de overheid meekijken in alles wat we willen doen en ondernemen?


We worden gevolgd va geboorte tot overlijden, dat moet gestopt worden. Onze vingerafdruk moeten we ook al afgeven bij aanvraag van een paspoort en het zal niet meer lang duren of we hebben een streepjescode op ons voorhoofd staan.


Het doel van al deze databanken is veiligheid, terwijl dit niet gewaarborgd wordt. Het maakt ons leven steeds onveiliger en is vrijwel niet meer terug te draaien. De politiek ziet ons allemaal als potentiële verdachten, die zo maar in de boeien kan worden geslagen.


De Nederlandse regering heeft geen recht om deze maatregelen in het elven te roepen, daar het geheel tegen de grondrechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de mens indruist.
Er worden uitgebreide profielen aangemaakt van ons die ieder aspect van ons leven bevatten.
Er is geen respect meer voor de persoonlijke levenssfeer van de burger.

Vandollum








Geen opmerkingen:

Een reactie posten