zondag 25 augustus 2013

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen




Bloggen is een goede manier om geld bij te verdienen. Het vereist bijna geen opstartkosten en binnen een redelijk snelle termijn bouw je zo een lezerspubliek op. Indien je eenmaal een trouw lezerspubliek hebt, kan je beginnen met inkomsten te vergaren.


Je kan een blog opzetten via WorldPress, Blogger van Google of een andere gratis blog aanbieder. je kan ook een blog opzetten via een eigen domeinnaam. Je moet de volledige controle hebben over je blog als je er geld mee wilt verdienen. Dat houdt in altijd onder een domeinnaam, daar de gratis leveranciers van blog sites bepalen dat je je aan hun voorwaarden moet houden. Voor nog geen 20 euro per jaar beheer je jou eigen blog en dat is beter.

Je kiest een thema uit en een lay out voor jou blog en je kan beginnen, je bepaalt het onderwerp en er zijn duizenden templates gratis van het internet af te halen. Bepaal waarover je gaat bloggen. Dit is misschien wel het belangrijkste van alles. je kan over je leven schrijven , over je baan, over jou hobby, over hoe het is om ouder te zijn, Volop keuzes. Je moet wel iets kiezen waarover je gepassioneerd bent, iets waar je enthousiast over bent.

Nu heb je het onderwerp en kan je beginnen om elke dag een blog post te maken. De lengte van deze schrijfsels varieert van een pagina van 400 tot 500 woorden. Je kan een schrijfsels inleiden met een kort stuk en in een ander post uitbreiden. Zo hebben je bezoekers altijd een keuze of ze het gehele artikel willen lezen.
je ontwikkelt van zelf een bepaald schrijf patroon en de lezers zullen er van genieten. je karakter en je persoonlijkheid moeten door jou schrijven heen schijnen. Het is immers een persoonlijke blog, dus laat mensen zien wie je bent en wat je waard bent. Om je blog nog groter te maken kan je deelnemen aan sociale netwerk sites. Bouw een profiel op en link je blog op de sites door.

Nu wil je geld gaan verdienen.

Google adsense is wel de meest  bekende methode. je neemt dan deel aan een programma waar advertenties op jou blog worden weergegeven en als bezoekers geïnteresseerd zijn in die advertentie en er op klikken, krijg je er geld voor.

Er zijn ook websites die betaald krijgen om over een bepaald onderwerp te schrijven. Zij betalen jou om voor hun te schrijven. Zo kan je ook via affiliate marketing andermans producten beoordelen en door commissie er geld aan verdienen.

Je kan ook advertentieruimte aanbieden op je blog en een vergoeding vragen aan bedrijven die op jou blog willen adverteren. dat is al helemaal mooi want je kan dan je eigen prijs bepalen. Indien ej blog echt goed loopt en je hebt een hit, dan kan je jou blog verkopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten