dinsdag 27 augustus 2013

Manieren om geld te besparen 1

Manieren om geld te besparen 1


Bij onderzoek is gebleken dat meer dan 40 procent van de Nederlanders van maand tot maand naar hun inkomen toe leven. Hamsteren kunnen we niet meer aangezien de Staat ons alles afpakt en je kunt het vergelijken met de pijn van een wortelkanaalbehandeling.


Ruilen met anderen
Iedereen heeft wel eens een kledingstuk gekocht maanden geleden wat niet meer wordt gedragen. de reden daarvoor mag je zelf bedenken maar het is eigenlijk zonde dat er geen gebruik van wordt gemaakt. Zet eens een leuke kleding ruil avond op het programma en nodig vriendinnen uit om te komen. Iedereen neemt de niet gedragen kleding mee en zo kan je lekker rondneuzen in de kleding hoop of er voor jou iets geschiktst bij zit. Dat kan je ook met tassen doen of met gebruiksvoorwerpen die je maar op zolder hebt staan. je mag in Nederland ook een garage sale houden dus dit is ook nog een optie. Dan krijg je wat extra centen door de overbodige spullen te verkopen.




Je huis verfraaien
Op het internet worden ook spullen vaak voor niks aangeboden. mensen zijn vaak te lui om echt het internet af te stropen naar goede tweedehands artikelen, maar als je echt goed neust dan kom je de leukste dingen tegen. Wat een ander niet meer kan gebruiken kan jou nog van pas komen.




Geld wegzetten
Geld op de bank laten staan heeft tegenwoordig geen zin. je kan het beter zoals het vroeger ging in de oude sok bewaren. Haal elke maand een heel klein beetje van je maandinkomen af en zet dat aan de kant. het hoeft maar vijf euro te zijn en toch heb je dan binnen korte tijd iets extra´s voor jezelf zelf of voor ej gezin. Een pakje sigaretten minder is al zes euro. Je kan ook je kleingeld in een pot opsparen en dat gaat heel erg snel in de honderden euro´s lopen.



Sportschool afzeggen
Een lidmaatschap bij een sportschool kost al snel jaarlijks honderden en bij sommigen duizend euro. op het internet zijn hartstikke coole workout video´s te downloaden die je samen met iemand of ook alleen kunt doen. Er zijn ook andere manieren om fit te blijven zoals wandelen en fietsen. het enigste wat je daarvoor nodig hebt zijn je benen, lol.



Maak cadeaus zelf
het is makkelijk om zo maar een winkel in te lopen en een cadeau te gaan halen. je kan ook veel leuke cadeaus zelf maken. Kaarsen, koekjes, zeep, allemaal leuke dingen die ook nog veel persoonlijker zijn. Anderen waarderen de moeite die u gedaan heeft voor het cadeau erg .
U schrijft een mooie kaart er bij vol of een leuk handgeschreven briefje.




Beheers de dertig dagen regel
Telkens als u overweegt iets te kopen laat u eerst dertig dagen er over heengaan. U zult merken dat de drang naar de koop voorbij gaat en indien u het al dan niet gekocht heeft heeft u het schijnbaar ook niet nodig.



Voordat je gaat winkelen maak een lijstje
Indien je geen lijstje maakt ben je sneller geneigd om overbodige zaken aan te kopen. ook moet je ervoor zorgen dat je gegeten hebt anders ligt je boodschappenkarretje vol met snoep en koekjes.




Vermaak uw kinderen zelf
U bespaart geld wanneer u wat meer tijd neemt om samen met uw kinderen dingen te ondernemen. Maak van gewone dingen in huis een spel en laat de fantasie van een kind los op bijvoorbeeld tijdschriften. ze kunnen er leuke collages van maken. Kinderen willen niet weg gestuurd worden, maar vragen allen maar een beetje aandacht en tijd van u.




Bespaar op magnetron maaltijden en gemaksproducten
Eet geen fastfood of van die kant en klaar verpakte maaltijden. je bent altijd duurder uit en het is ook nog slecht voor je gezondheid. Ook al vertelt de voedingsindustrie anders. Indien je gewoon weer terug gaat naar vroeger en ook probeert de restjes te bewaren ben je wekelijks een stuk voordeliger uit in je huishouden.



Stoppen met roken
Roken is een van de duurste aangelegenheden. Nog een half jaar en dan betalen we voor een pakje sigaretten een tientje.




Maak stoofschotels
Stoofschotels zijn makkelijk te maken vooral voor druk bezette mensen met werk en huishouden. U kunt een restje daarvan goed bewaren in de vriezer die u de volgende keer weer kunt opwarmen.



Schakel de lichten uit
Veel mensen laten lampen branden voor de veiligheid als ze weg gaan. Ook apparaten hoeven niet op stand-by te staan dat bespaart u jaarlijks behoorlijk in de stroomrekening. Wat ook voordeel oplevert zijn LED lampen en een programmeerbare thermostaat.




Creditcards de hoek in
Gooi alle creditcards in een doosje en berg ze op. de verleiding van creditcards is groot omdat u denkt ik heb nog wel even tijd om te betalen. maar de rekening achterhaalt u sneller als dat u denkt. Het plastieken betaalmiddel is een verleidend kaartje wat u alleen maar meer in de problemen kan brengen.




Ga naar goedkopere supermarkten
Doe een prijsvergelijking en ga niet uit routine bij dezelfde supermarkt winkelen. Houdt gewoon bij waar wat goedkoop is en ga daarvoor shoppen. U bespaart daar vaak honderd euro per maand als het niet meer is.

Tweede deel volgt morgen....


Vandollum










Geen opmerkingen:

Een reactie posten