dinsdag 27 augustus 2013

De dag die de wereld veranderde’ kwam en ging 11 september, wie heeft het er nog over?

 

De dag die de wereld veranderde’ kwam

en ging 11 september, wie heeft het er nog over?

 

Misschien is het mooiste dat met betrekking tot deze dag ooit gezegd is, wel gezegd door de Amerikaanse luitenant-kolonel Bob Bowman tijdens een conferentie op 25 juni 2006:
 
‘De enigste waarheid met betrekking tot de aanslagen van 11 september 2001 is dat we de waarheid niet kennen.’
 
Nu, vele jaren na de ‘dag die de wereld veranderde’ kunnen we niet anders dan stellen dat we de waarheid inderdaad niet kennen. The New York Times moest toegeven dat haar berichtgeving over de aanslagen geen feitelijke grond kende, en zette daarmee de toon met betrekking tot alle overige media (waaronder alle Nederlandse Media) die de berichten van de Amerikaanse oorlogsindustrie klakkeloos had overgenomen zonder ook maar een feit zelfstandig te achterhalen of te controleren. Het gevolg: meer dan een miljoen doden in Irak alleen.
 
Vorige week overleed Bob Bowman in zijn huis in Florida.
Deze voormalige piloot en oorlogsveteraan was een van de velen die de aanslagen van 11 september zag voor wat ze in alle grauwe werkelijkheid was: het ultieme excuus voor de Amerikaanse strijdkrachten om in opdrachten van de oliemaatschappijen miljoenen arabieren te vermoorden.
 
 
Dat is achteraf gezien namelijk het enigste dat er gebeurd is.
Bowman debatteerde vanuit zijn functie met kennis van zaken
, en nam het op tegen de verdedigers van de ‘officiële lezing’ die hij, op zijn beurt, de meest ‘afzichtelijke samenzweringstheorie noemde’ die hij ooit gehoord had.
Als voormalig militair piloot wist hij namelijk dat, als er al vliegtuigen gekaapt zouden zijn die dag, geen van de toestellen ooit zijn doel zou hebben bereikt omdat ze voor die tijd uit de lucht geschoten zouden zijn. Ook bestreed hij als geen ander de later ontstane algemene opvatting die stelde ‘dat de regering ervan had geweten, maar niets had ondernomen.’
 
 
Bowman stelde dat als de regering daadwerkelijk niets had ondernomen alle normale te volgen procedures zouden zijn gevolgd en de vliegtuigen hun doel nooit zouden hebben bereikt.
 
 ‘Waarom, als de overheid niets te verbergen heeft, verbergt het dan alles?
 
Waar zijn de tapes waaruit zou moeten blijken dat er een vliegtuig naar binnen vloog?
 
Waarom is al het staal van het World Trade Center direct naar China afgevoerd om te worden gesmolten? Nee, het is een belediging van het intellect en het gezond verstand om de officiële lezing te accepteren voor wat ze is.
 
En als het waar is, zoals sommige verdedigers van het officiële verhaal stellen, dat een zekere mate van incompetentie verantwoordelijk is voor het falen op zo'n grote schaal, waarom is er tot op de dag van vandaag dan niemand voor zijn of haar falen gestraft?
 
Sterker nog, alle betrokkenen zijn gepromoveerd of buiten het bereik van consequenties gezonden.’
Zoals ik al schreef stierf Bowman onlangs, en met hem zijn stem, zijn stellingen, kennis en inzicht. Maar niemand maalt erom. Want ‘de dag die de wereld veranderde’ ligt inmiddels al weer zo'n twaalf jaar achter ons en als we het over een ding eens kunnen zijn dan is het wel dit: er is niets veranderd!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten