maandag 26 augustus 2013

Uitvoeringen van de Doodstraf anno 2013

Uitvoeringen van de Doodstraf anno 2013




Er zijn tegenwoordig en ook vroeger verschillende manieren om de doodstraf ten uitvoer te brengen. Tegenwoordig willen ze het op een zo pijnloze manier die meteen tot de dood lijden. Een veel gebruikte methode is door middel van een dodelijke injectie.

Het is een soort euthanasie die tot de dood leidt. Ze zeggen dat een dodelijke injectie humaan is en milder dan executie, fusillering, onthoofding en ophanging. De ten dode opgeschreven wordt vastgebonden op een bed en er wordt een infuus ingebracht met een zoutoplossing. Zodra er een telefoontje komt van de directeur van de gevangenis kan de executie beginnen. Er worden drie verschillende oplossingen ingespoten.

De eerste is een soort narcose middel, de tweede stof verlamt de persoon en de derde stof brengt het hart tot stilstand met de dood als gevolg.

de tweede manier is Elektrocutie door middel van de elektrische stoel. Er gaat een schadelijke stroom doorgang door het menselijk lichaam net zolang tot de dood volgt. in Amerika wordt op deze manier nog doodstraffen uitgevoerd. De hersenen worden als het ware door de stroom vernietig door verhitting en het hart stopt er mee. Omstanders kunenn kijken naar dit gruwelijke fenomeen. Ze zien stuiptrekkingen van het slachtoffer en lichaamsvloeistoffen die gaan koken. Het is wel eens voorgekomen dat degene die geëxecuteerd werd nog bij bewustzijn was en ook dat hij in brand vloog. Gruwelijke manier dus.


File:Heads on spikes.png


Door vergassing om het leven komen met een giftig gas. Dit blauwzuur gas werd ook al in de tweede wereldoorlog gebruikt. de eerste gaskamers werden gebruikt in Bernburg waar vergassing voorkwam door koolmonoxide. Geestelijk gehandicapten werden vermoord door dit gas. Auschwitz was ook zo´n kamp waar miljoenen mensen de dood vonden door blauwzuur gas. in de VS wordt deze methode toegepast. In sommige Staten wordt deze methode nog gehanteerd, zoals in Californië, Arizona, Wyoming en Maryland. In 1992 werd in Arizona Donald harding geëxecuteerd op deze manier.

Executies gebeuren ook door middel van een nekschot. de doodstraf wordt dan uitgevoerd door middel van een vuurwapen. Het kan zijn dat een heel peloton het geweer heft maar een soldaat heeft aar de dodende kogel in zijn geweer. in ons land kan deze straf niet meer worden opgelegd daar dat verboden is volgens de grondwet. In andere landen wordt het fusilleren nog regelmatig toegepast vooral in China en Zuid Oost Azië. Een man geeft dan het genade schot in de nek.


File:GarroteExecution1901.jpg

Ophangen van mensen gebeurt ook nog steeds. Deze methode is al oeroud en werkt effectief.
De laatste ophanging gebeurde bij Sadam Hoessein. Bij ophanging knelt de halsslagader af en er komt een zuurstoftekort in de hersenen. de luchtpijp wordt afgesloten en er volgt verstikking.
Dood volgt door hartstilstand.

Vroeger werden methodes gebruikt zoals wurging aan de garrote.
Verbranding op de brandstapel en zelfs kruisiging. Vieren deling waarbij een mens in stukken werd getrokken door een paard. mensen werden levendig gekookt en in een ketel met heet water of kokende olie gegooid.. Mensen werden vergiftigd op een chemische manier.

Spietsing is een afschrikwekkende methode geweest om de doodstraf uit te voeren. De veroordeelde werd met zijn achterwerk op een spies gezet en pas wanneer de darmwand doordringt was en de spies bij het hart er uit kwam, dan was de spietsing pas goed. Het kon soms dagen duren voordat de dood intrad. Mensen werden levend gevild alsof de huid van een dier werd afgetrokken.




In China doorboorde ze mensen met 1000 sneeën met een mes. Net zo lang in de mens snijden totdat hij dood was. Mensen werden van een klif afgegooid of zelfs levend begraven. De ijzeren maagd is ook zo´n martelwerktuig geweest. De veroordeelde werd in een kast geduwd en als de deur dicht ging dan werd hij gespiest. In Perzie werd een veroordeelde naakt vastgebonden aan een holle boomstam, waarbij alleen nog maar het hoofd en de ledematen er uitstaken. Hij werd gedwongen honing te ten zodat er zich diarree ontwikkelde. Dan werden de lichaamsdelen met honing ingesmeerd en de veroordeelde werd zo achtergelaten. Uitwerpselen hopen zich op en natuurlijk kwamen er allerlei insecten op de honing af. de veroordeelde overleed uiteindelijk na dagen aan ondervoeding en uitdroging.




De vallende druppel had ik nog nooit van gehoord. Een verdachte wordt vastgebonden met boven zijn hoofd een reservoir waar telkens een druppel uit komt. het reservoir bevatte vaker urine of andere vies geurende stoffen. De druppel kwam dan op het voorhoofd van de verdachte terecht. Soms deden ze ook bijtende stoffen in het reservoir die een verwoestende uitwerking hadden. Dan had je ook nog de guillotine die we allemaal wel kennen uit oude verhalen.


Er zijn ook zoals ze dat zeggen broodjeaapverhalen, dus niet wetende of ze waar zijn. In de Russische oorlog werd de ratten ketel gebruikt. Ze vraten de veroordeelden op. Ontdarming door de darmen uit het lichaam te trekken en met tangen alle vingers en tenen eerst afknippen en dan zo steeds verder gaan. Ontvlezing hield in dat het vlees net zoals de gyros gewoon van het lichaam werd afgeschraapt. mensen in China werden vastgebonden boven groeiende bamboe en werden doorboord. Rode mieren werden gebruikt door de indianen en aten binnen een hals uur een been tot op het bot op. Overboord gooien kwam voor in de zeevaart, vooral bij muiterij.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten