dinsdag 27 augustus 2013

Paddo Therapie tegen depressie

Paddo Therapie tegen depressie


In Engeland werd een testfase gestart met de Magic Mushroom Therapy. Na twee baanbrekende onderzoeken, zijn de experts klaar om de hallucigene paddenstoelen op proefpersonen te testen, die lijden aan een ernstige depressie.


De Britse professor David Nutt, werd in 2009 ontslagen als hoofd adviseur van drugs voor de Britse regering. Paddo´s zijn psychedelische drugs, die een goed effect kunnen hebben op depressieve klachten. Psychedelische drugs kunnen interessante, maar ook beangstigende ervaringen opleveren.
De magische mushrooms, ook wel bekend als shrooms, paddo´s, zijn interessante paddenstoelen.

De stoffen van deze mushrooms kunnen kleine hallucinaties veroorzaken, maar ook diepe, spirituele ervaringen. Professor David Nutt zocht uit waar de magie van de paddenstoelen nu precies vandaan kwam.Door middel van MRI technieken, metingen in bloedtoevoer en door metingen te verrichtten van het zuurstofgehalte in het bloed, werd aangetoond dat paddo´s de zuurstoftoevoer naar de hersenen verminderden. De verminderde zuurstoftoevoer zorgde voor een flink verlaagde activiteit in twee hersenhelften, het zelfbewustzijn deel en het zelfbeschouwing deel.





In paddo´s zit de stof psilocybine. Proefpersonen krijgen deze stof via een infuus toegediend en het lichaam zet deze stof dan meteen om in psilocine.deze stof heeft bewustzijnsveranderende kenmerken en de werking houdt ongeveer drie tot acht uur aan.

De persoon in kwestie kan zich wat gedesoriënteerd voelen, slaperig en soms depressief. Bij lage dosering treden vaker hallucinaties op, waaronder felle kleuren en bewegende meetkundige figuren. Bij hoge dosering nemen de hallucinaties toe en lijken d ervaringen meer naar de buitenwereld toe gericht te zijn.

Gebruikers van deze stof die een prettige ervaring hebben, voelen zich extatisch, hebben een gevoel van verbondenheid met anderen, met de natuur en het universum. De negatieve psychotische reacties worden vergezeld met angst, paniek en onverantwoord gedrag. Sommige personen melden dat hun ervaring een spiritueel karakter had. De proefpersonen die Davit Nutt heeft gebruikt in zijn onderzoeken, bleken na het innemen van de stof, een opener karakter te hebben, ze werden gevoeliger en nieuwsgieriger.


Proefpersonen kregen een rijkere fantasie en raakten meer geïnteresseerd in kunst. De persoonlijkheid veranderde daardoor niet. de testen werden met een tussenperiode van twee maanden herhaald en later nog eens na veertien maanden. De geteste personen gaven aan, dat ze een betoverende ervaring hadden gehad na hun dosis. Ze werden er blij van, vredig en ze voelden zich alsof ze in een andere wereld leefden.

In Nederland kregen de paddo´s bekendheid, door de verkoop in de zogenaamde smartshops. De verkoop en het bezit van paddo´s in Nederland is sinds 1 december 2008 verboden.Het VN verdrag heeft Nederland verplicht om de stof psilocybine in de Opiumwet op te nemen. Naar aanleiding van een aantal incidenten besloot Minister Klink de verkoop van paddo´s in Nederland aan banden te leggen en een verbod op paddenstoelen met een hallucineerde werking. Niet alleen de verkoop, maar ook het bezit wordt strafbaar gesteld.

 



Nederland zou niet Nederland zijn, als er meteen weer een opvolger komt, de psychedelische truffel. De negentig smartshops in ons land verkopen deze zogeheten sclerotia net zoveel als de paddo's'. Deze truffel is eigenlijk geen truffel, maar een schimmel. De uitwerking lijkt op die van de paddo, maar si wat milder. De truffel bevind zich onder de grond en bezit ook de stoffen die professor David Nutt vermeld. De magische truffels zij in Nederland legaal en makkelijk verkrijgbaar. Ze zijn lang houdbaar en hebben geen negatieve effecten, zijn niet verslavend en het is een puur natuurlijk product. De R.I.V.M. heeft in het verleden onderzoek gedaan naar de lichamelijke en sociale schade van deze middelen en de maatschappelijke overlast. Magische truffels en magische paddenstoelen behoren ook to deze groep, daar ze dezelfde actieve stoffen delen.

Paddo's' of hallucigene paddenstoelen bevatten dus psychedelische stoffen, geven je dus een heerlijk gevoel en een blik in een magische wereld. Het blijven natuurproducten die je verontreinigen, maar ook een psychologische douw kunnen geven. Je kan er niet echt aan verslaafd raken, maar de kick is wel verslavend.
Iedereen is vrij om te kiezen als je zo nodig de reis in jezelf wilt maken.
De magische paddo therapie zou voor mij in ieder geval niks zijn.
Ik ben van mening dat als je een pilletje of vloeistof ingespoten moet krijgen, om openheid te creëren, je mensen de vrijheid van openheid te ervaren afneemt.


Vandollum























Geen opmerkingen:

Een reactie posten