maandag 26 augustus 2013

Interessante weetjes over Europa

Interessante weetjes over Europa



Geografie van Europa
  • Europa is de bakermat van de westerse cultuur
  • Europa is op een na het kleinste continent
  • De bevolking van Europa wordt geschat op 857 miljoen, dat is 11 procent van de totale wereldbevolking
  • Europa verspreid zich over 10.180.000 vierkante kilometer uit
  • Het grootste land van Europa is de Oekraïne
  • Het kleinste land is Vaticaanstad
  • De hoogste bergen liggen in het Kaukasus Gebergte
  • De langste rivier is de Wolga
  • De grootste stad is Londen
  • Het grootste eiland van Europa is Groenland
 
 
Europa wordt omgeven door allerlei wateren. In het Oosten grenst Europa aan Azië waar de twee continenten gescheiden zijn door de Oeral en het Kaukasus Gebergte, de Kaspische Zee, de Oeral rivier en de Zwarte Zee. In het noorden grenst Europa aan de Noordelijke Ijszee, terwijl het zuiden van Europa grenst aan de Middellandse Zee en de de Atlantische Oceaan in het Westen.
 
Europa staat bekend om haar diversiteit, ook als het gaat om klimaat. Centraal Europa en de oostelijke regio hebben een continentaal klimaat waar extremere temperaturen worden waargenomen. In de zomer hete zomers en in de winter bar koud.
 
Het zuidelijke deel heeft het beste klimaat, want daar is het Middellandse Zeeklimaat. daar zijn de winters mild en er valt ook bijna geen sneeuw. Andere delen van Europa zijn weer extreem droog met hete en droge zomers. De noordelijke regio heeft een sub polair klimaat en toendra klimaat. Extreme koude winters heersen er altijd.
 

Geschiedenis
 
Europa is altijd al beschouwd als een afzonderlijk continent.
De naam Europa komt uit de Griekse mythologie. Er hebben in de afgelopen decennia gebeurtenissen plaats gevonden die bepalend waren voor Europa. Het Oude Griekenland heeft zijn invloed gehad, met het individualisme en de democratische cultuur. Culturele aspecten zoals rationalisme, humanisme en filosofie van Plato, Aristoteles en Socrates.
Wetenschappers zoals Archimedes en Pythagoras.
 
Europa is opgericht met een stempel op overheid, recht, architectuur, taal en techniek. Zelfs de Rooms katholieke kerk, de Middeleeuwen en de Renaissance. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd overspoeld door wereldoorlogen en drastische veranderingen aan ons continent. Na de Tweede Wereldoorlog werd Europa verdeeld in blokken, Oostblok, IJzeren Gordijn en nieuwe grootmachten werden opgericht. Grote continenten zoals Amerika en Rusland werden bij Europa betrokken dor het profileren van kernwapens.
 
Gorbatsjov verrichte grote hervormingen in de Sovjet Unie die leidde tot de Koude Wereldoorlog en het Oostblok stortte in. De Berlijnse Muur werd in 1989 neergehaald en de twee Duitslanden werden weer een. De Europese Economische Gemeenschap werd opgericht in 1957 en landen kregen het verdrag van Rome met als doel een gemeenschappelijke markt en economisch beleid. In 1963 kwam het Verdrag van Maastricht en later ook de Europese Unie.
 
 
Cultuur
Europa staat bekend om zijn cultuur en de talen die er in dit gesproken worden zijn uniek. Er worden Romeinse talen gesproken, Germaanse talen en Slavische talen. Het christendom is in Europa heel belangrijk en we kennen drie soorten kerken. Katholiek, protestants en orthodox. Ook Islam komt voor maar in beperkte mate alhoewel de Islam steeds zich verder ontwikkelt. Er zijn ook veel mensen niet godsdienstig, atheïstisch in Europa. De Europese keuken wordt ook weer onderverdeeld in oost Europees, Noord Europees, Zuid Europees en West Europees.

De Breuk Van De Europese Eenheid
Europa is gevallen en gaat nog verder in elkaar storten doordat coalities dingen verkeerd aanpakken, corrupte fondsen de boel verzieken en elite hun macht gebruikt.
Meerdere landen komen overeen met gelijke munt te betalen, waardoor het continent ontspoord. De nationale wrok jegens Europa stijgt met de minuut tot dramatische niveaus.
 
De elite en corrupte politici steken alle tijd om zogenaamd Europa te redden van de economische crisis en zin bezig de Europeanen te onteren. Spanje en Italië zijn probleemgebieden en Griekenland, Ierland, Portugal en Cyprus zijn al in verval. Deutschland Deutschland uber alles heeft hun plaatje in orde. Angela Merkel spot met alles en iedereen en leidt eigenlijk al 13 jaar de ondergang van Europa.
 
De Europese Centrale Bank zegt er alles aan te doen om alle landen te redden maar ik denk het tegenovergetselde. Hun verslaving aan geld is zo groot dat geen enkele afkick kliniek ze nog meer kan helpen. Miljarden euro´s verdwijnen als sneeuw voor de zon en ze doen het allemaal legaal.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten