dinsdag 27 augustus 2013

Obama geeft de aftrap naar Wereldoorlog III

Obama geeft de aftrap naar Wereldoorlog III

 
 
 
Gisteren twitterden twee correspondenten van CNN elkaar over de waarschijnlijkheid dat Obama binnen enkele uren een raketaanval op Syrië zou bevelen. Hiervoor is er niet alleen geen toestemming van het Amerikaanse congres, ook de meerderheid van het volk heeft zich reeds een tijd geleden tegen een dergelijke ontwikkeling uitgesproken. Engeland heeft zich eveneens fel uitgesproken tegen militaire interventie.Inmiddels melden andere bronnen waaronder de website van The Guardian (een Britse krant) de aankomst van Amerikaanse oorlogsvliegtuigen en troepen op de luchtmachtbasis Akrotiri (Cyprus, op minder dan 160 kilometer van de Syrische grens!). Vanuit andere delen van Europa zijn straaljagers eveneens afgevlogen naar Akrotiri. Wanneer het tot luchtaanvallen komt, zal Akrotiri dan ook met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid als uitvalsbasis dienen.
 
(Waar was al dat geld naar Griekenland in werkelijkheid toch ook al weer voor nodig?)
 
President al-Assad liet de wereld een tijdje geleden reeds het volgende weten: ‘We leven in opmerkelijke tijden. De huidige supermachten maken eerst beschuldigingen, en starten daarna pas de onderzoeken op om bewijs te vinden voor die beschuldiging.’
Syrië weigert dan ook in alle opzichten om een slavennatie van het globale Westerse machtsnetwerk te worden.
Zowel Syrië als Iran hebben het Westen reeds te verstaan gegeven dat wanneer de landen worden aangevallen, de tegenaanval op Israël onvermijdelijk zal zijn. Israël zal dus met de gevolgen van een dergelijke aanval te maken krijgen. Hierin schuilt dan ook de escalatie waaruit onvermijdelijk Wereldoorlog III wordt geboren. Obama schijnt echter niets gelegen te zijn aan de globale consequenties of aan de mening van zijn eigen en bevriende naties, noch aan de mening van het congres en, zoals de verslaggevers van CNN elkaar informeerden, zal op zeer korte termijn tegen al deze gevolgen in raketaanvallen vanuit Griekenland op het vaste land van Syrië bevelen.
 
Kan dit zomaar buiten het Amerikaanse congres om?

Laten we het Obama maar vragen ookal kennen we zijn antwoord al: ‘Yes, we can!’






Geen opmerkingen:

Een reactie posten