dinsdag 27 augustus 2013

Nederland het land van de oplichting

Nederland het land van de oplichting




Oplichting is een vorm van bedrog een misdrijf waarbij de dader een ander ontdoet van geld of van waardevolle goederen. Het is een groot risico voor veel mensen, maar de vindingrijkheid waarmee oplichters vaak te werk gaan, wekt bij sommigen ook bewondering.

Oplichting is een strafbaar feit, terwijl het civiele recht mogelijkheden kent om rechtshandelingen die door middel van dwaling, misbruik van omstandigheden of bedrog tot stand gekomen zijn te vernietigen. In de praktijk is de vogel meestal al gevlogen als het zo ver komt, met medeneming van de buit. Soms loopt een oplichter tegen de lamp, maar in de meeste gevallen is zijn buit al "verdwenen".

Een oplichter kan gebruikmaken van verschillende menselijke zwakheden.
Dit kunnen slechte eigenschappen zijn als ijdelheid, oneerlijkheid, slordigheid of hebzucht.
Het plan kan echter ook gebruikmaken van eigenschappen als eerlijkheid, goedgelovigheid, medelijden, onwetendheid, eenzaamheid of verliefdheid.

Ook maakt een oplichter vaak gebruik van 'zwakke plekken' in een organisatie. Creatieve personen met minder zakelijke kwaliteiten die geneigd zijn alle zakelijk gerelateerde werkzaamheden uit te besteden zijn een dankbaar doelwit voor een oplichter.

Nederland is het land van de OPLICHTING of dat nu van het volk komt of vanuit de politiek. Ik ben me rot geschrokken hoeveel soorten oplichting er op dit moment bestaan. Ik zal dit artikel wijden aan allerlei soorten oplichting en mijn mond maar houden over de politieke oplichting.


Bankoplichting


Vreemden proberen op allerlei manieren uw geld in hun bezit te krijgen. Oplichters maken gebruik van moderne technologieën die zeer gevaarlijk voor ons zijn. Bij Card Skimming maken ze een kopie van uw magneetstrip van uw creditcard of pinpas. De oplichters proberen zo uw gegevens te krijgen en kunnen dan uw geld stelen. Kijk uit met uw pinpas twee keer door een machine te halen of als je iets verdachts ziet aan de pinmachine dan maak de aankoop niet. Houdt uw pincode geheim en doe nergens een papier houden waar uw pin nummer op staat. Bescherm u zelf tegen dit soort oplichters en kies wachtwoorden en pincodes die moeilijk te raden zijn. Pishing verwijst naar emails die mensen sturen waardoor ze proberen uw bankrekeningnummer te bemachtigen of uw creditcard nummer. Ze zien er als echt uit, maar zijn vaak gekopieerd. De website die probeert u te bedriegen verwijst naar een link die er meestal uit ziet als de echte link van uw bank. Geef nooit in een email uw persoonlijke gegevens prijs. Open nooit ongevraagde mails en kijk altijd je afzenders goed na. Een nep fraude alert kan ook al pishing zijn. Daar moet je dus goed voor uitkijken.


Piramide oplichting



Piramidespelen zijn riskant en gevaarlijk. Ze proberen mensen over te halen om mee te doen aan die geweldige internetmarketing tools en je hoeft dan alleen maar lidmaatschap te betalen. Dit si pure oplichting. Piramidespelen komen via de mail, via sms, via telefoon en zelfs op het internet. U kan dan deelnemen aan een groep, een programma of u kan deelnemen aan een compleet nieuw team. De succesformule hanteren ze dan wat pure onzin is. Onthoud altijd als het te mooi is om waar te zijn dat is dat ook zo. Gebruik je gezond verstand. Piramidespelen zijn vaak Multi-level programma´s die uitbetaald krijgen door provisie. Hoe meer mensen ze binnenhalen hoe meer geld ze krijgen. Kettingbrieven zijn ook een soort piramidespel. Die worden ook verspreid door de mail of door de post. U wordt dan verzocht om geld te sturen of over te maken naar en frauduleus doel.


Gezondheid en medische oplichting

Er zijn ook valse apotheken online. Ze bieden allerlei soorten medicijnen aan die er helemaal niet zijn. U maakt dan geld over en naar uw geld kunt u fluiten. Je zal nooit je bestelling krijgen en via je pinpas gegevens en creditcard gegevens plukken ze ook nog je rekening leeg. Er bestaan geen wondermiddelen dus koop ze niet. Wondermiddel oplichting komt steeds vaker voor in Nederland en meestal gaat dan de website over natuurlijke geneesmiddelen of middelen die ergens van een ver land komen en die u op slag beter maken. Oplichting van gewichtsverlies producten die u in een week 10 kilo lichter maken. Geloof er niet in en houdt u geld liever in de zak.


Oplichting door middel van diefstal identiteit


Identiteitsdiefstal is een vorm van oplichting die ook nog andere voordelen heeft als alleen maar het stelen van uw identiteit. Ze kunnen op uw naam inkopen doen en bankrekeningen afsluiten en zelfs illegale praktijken uitvoeren op uw naam. Identiteitsdiefstal kan door middel van een kopie van uw paspoort of ID kaart. Velen hebben hun paspoort of ID kaart altijd bij zich omdat dit ook weer verplicht is in Nederland. Meestal zitten deze dan in onze beurs of rijbewijsmapje. Oplichters hebben die al snel gestolen., dus verberg ze goed in uw binnenzak of extra geldbuidel. Oplichters graven ook dor uw afval heen om aan informatie te komen.


Snel rijk worden oplichting

Door een onverwacht telefoontje bent u ineens multimiljonair. Een email komt binnen en u heeft de jackpot gewonnen van een online casino. Indien u wordt benaderd voor een investeringsmogelijkheid dan zeg nee. Ongevraagde telefoontjes niet aannemen en spam of vreemde e-mail berichten meteen verwijderen en als spam weer rapporteren. Dure software pakketten komen nooit zo maar naar je toe dus ga op elk aanbod op dat gebied niet in. Zakelijke kansen komen nooit online op je af en je krijgt ook geen aan zo maar uit het niks.


Loterij oplichting




U hoeft niet online de loterij gewonnen en ook niet de superjackpot van Amerika. Buitenlandse loterijen proberen vaak Nederlanders te bereiken door het sturen van frauduleuze mails. International Lotto en de prinses Diana Lotto zijn er daar twee van. Ga nooit er op in als ze claimen dat u de boot mist als u niet meteen reageert. Soms willen ze de winst ook met u delen en dat is al helemaal achterlijk. Beantwoord daarom nooit een spam mail klik niet op links die u niet kent en al weer geldt, als het te mooi is om waar te zijn dat is dat ook zo.
Mobiele telefoon oplichting

Scans die uw mobiele telefoon herkennen. Scanners die zo uw opbellen met een nummer wat u bekend is want dat kunnen ze kopiëren. Je kan bijvoorbeeld lastig gevallen worden door bellers die gratis beltonen weggeven of je bellen dat je en prijs hebt gewonnen. Beltoon oplichting komt ook voor en voordat je het weet zit je aan een bel abonnement vast. Onverwachte prijzen win je nooit via een sms dus gebruik je verstand.


Nigeriaanse oplichting



Je kan geld overmaken over de hele wereld. Oplichters willen snel rijk worden en verzinnen daarom de gekste dingen. De erfenis komt binnen of de Nigeriaanse 419 oplichting. Je moet dan geld overmaken aan een arm kind of een kind wat niet lang meer te leven heeft. Valse cheques die terug gestuurd worden aan uw adres, of geld overmaken om een product te verkrijgen of een beloning.


Gepersonaliseerde oplichting



Gepersonaliseerde oplichting kan alles onthouden. Ze gebruiken uw naam. Geboortedatum, foto´s, inkomen, email adres, fysiek adres, bankrekening nummer, je sociale profielen, zakelijke nummers. Medische gegevens en zelfs misbruik van namen van familieleden. Uw gegevens zijn van onschatbare waarde voor veel onbekenden. Kijk uit voor Goede Doelen, kijk uit voor de zogenaamde verkopers aan de deur, onderhoud van deur tot deur, zogenaamde computer reparateurs en kijk uit voor helderzienden en de zogenaamde mediums.



Kleine bedrijven oplichting

Kijk uit voor bedrijvenoplichting. Vertrouw niet op informatie, product of dienst van mensen die u niet kent. Kijk uit voor valse facturering en ook voor ongevraagde facturen via fax. Oplichting van domeinnamen komt ook voor en het meeste wat voorkomt zijn de zakelijke kansen die je via het internet worden aangeboden. Mensen kijk uit want het internet is gevaarlijk terrein.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten