maandag 26 augustus 2013

Draai die deurwaarder de nek om

Draai die deurwaarder de nek om



Deurwaarders zijn gezanten uit de hel door SATAN naar de aarde gezonden wezens die de economie en de mensheid proberen te vernietigen. Deze wezens moet net als onkruid worden verdelgd. Wat zou het fantastisch zijn als het beroep deurwaarder in het rijtje van niet meer bestaande beroepen zou worden toe gevoegd.


Vroeger hadden mensen ook wel betalingsachterstanden en konden ze nog normaal een regeling treffen met de schuldeiser. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk, tenminste niet op een eerlijke manier. Ze vragen torenhoge aflossingen, bestrijken het bedrag nog eens met dubbele rentetarieven en hebben geen mededogen voor de mens. Indien de schuldeiser zelf al kosten heeft berekend, dan rekenen het incassobureau én de deurwaarder daaroverheen extra incassokosten. Incassokosten zijn soms te hoog, omdat meerdere dossiers van één schuldenaar niet worden samengevoegd.


Incassobureau´s en deurwaarders komen momenteel zelf ook in financiële problemen, omdat het steeds moeilijker wordt vorderingen te innen. Veel fraudeurs laten zich uitschrijven uit het bevolkingsregister om onvindbaar te zijn voor schuldeisers.

Deurwaarders lopen daardoor inkomsten mis en gaan zelfs failliet. Bij zeker 9 miljoen van deze gevallen worden er te hoge incassokosten berekend. Mede hierdoor ontvangen incasso bureaus jaarlijks meer dan 130 miljoen euro. Incasso bureaus maken misbruik van de vrije rentetarieven die zij mogen gebruiken en er is geen controle op.

Deurwaarders gaan vaak te ver en ik ben al blij dat we inzake boedel beslag een stuk verder zijn. Inzake dat boedel beslag is er nu correspondentie op gang gekomen met Juridisch Loet, Gemeente en de Woningbouwvereniging.Zelfs de krant toont al interesse voor het gegeven. Indien wij dit landelijk erdoor krijgen, dan zullen alle boedel beslagen komen te vervallen. Kan je nagaan wat dat een ellende oplevert.

Steeds meer gerechtsdeurwaarders nemen een loopje met de wet wanneer zij schulden bij consumenten invorderen. consumenten betwisten een rekening en krijgen plots een dreigbrief van een gerechtsdeurwaarder in de bus. Onmiddellijk betalen of er volgt een dagvaarding met “alle kosten ten uwen laste”. In de aanmaningsbrieven worden vaak allerlei posten opgesomd waarvan de schuldenaar de herkomst niet kan nagaan, noch hoe die bedragen berekend worden.

Meestal beperkt men zich tot de opsomming van de verschillende posten onder benamingen als hoofdsom, rentekosten, aanmaningskosten”, inning rechten. Veel burgers zijn geïntimideerd. Niet iedereen weet trouwens dat de gerechtsdeurwaarder in de minnelijke fase niet kan overgaan tot dwangmaatregelen. De aanmaningsbrieven vermelden trouwens doorgaans niet dat het om een minnelijke invordering gaat. Daardoor betalen veel consumenten zonder aarzelen, zelfs als ze met de vordering niet akkoord gaan.





Incassobureau´s maken gebruik van intimidatie technieken..Ze bedreigen je waar je bij staat,en hun redenering is,dat dat fair zakendoen is. Ook hier maken ze misbruik van wetgeving en maken ze er een soort van straf inning van een beetje maffia achtig mag je wel zeggen,en proberen ze mensen onder druk te zetten om tot betaling over te komen. Laat je niet bang maken,maak duidelijk met bewijsstukken dat je een beslag vrije voet hebt,en informeer hun over de eerste be
slaglegger.Op deze manier wordt jou niets verweten en moeten de partijen zich aldus houden aan de beslag vrije voet.


Incasso bedrijven en deurwaarders draaien overuren. Zo’n 700.000 huishoudens hebben op dit moment problematische schulden. Naar verwachting worden het er dit jaar nog meer. En die vorderingen moeten wel geïncasseerd worden. De overheid en het bedrijfsleven hebben voor miljarden uitstaan aan belastingen en rekeningen die nog betaald moeten worden. Iemand met schulden heeft gemiddeld zeventien schuldeisers. De overheid is de grootste schuldeiser. Om openstaande belastingen te innen, gaat de overheid steeds verder bij het innen van schulden.




Voor veel gezinnen in Nederland is zo’n huis ontruiming inmiddels bittere realiteit. Terwijl aan de ene kant het nieuws naar buiten komt dat het aantal miljonairs in Nederland gelijk is gebleven, trekt aan de andere kant van de kloof de daklozenopvang aan de bel, omdat ze de enorme toestroom niet aan kunnen. Leeg staande panden, woningen en kantoren zie je overal in ons land.
Groeiende armoede in Nederland en de voedsel banken kunnen de aanvragen niet meer aan.

Huren en hypotheken kunnen niet meer betaald worden en mensen worden dakloos.
Hulpverleningstrajecten komen traag op gang of er is gewoon geen plek meer voor de gedupeerde burger.


Deze wanpraktijken zijn een klassiek voorbeeld van witte boorden criminaliteit van het laagste soort. De deurwaarders stelen met hun pen miljoenen van onwetende burgers.

Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten