zondag 25 augustus 2013

De gekte en de massahysterie

De gekte en de massahysterie


De familie Jackson, net als zoveel andere wereldwijde popsterren, is wat mij betreft ongeneeslijk ziek. Macht en geld maken nu eenmaal weerzinwekkend ziek en de optredens van Janet Jackson bewijzen dit wat mij betreft. Ze neemt zichzelf niet eens meer de moeite om te playbacken, waarom zou ze ook, haar ‘fans’ zijn zo al in vervoering.
 
Ik heb er voor de aardigheid het clipje bijgedaan zodat je zelf kunt zien tot welke massale krankzinnigheid de wereld afgegleden is. Want het zijn natuurlijk niet alleen de popsterren, wat denk je van het publiek dat deze niet-playbackende lapdancers bejubelt alsof zij de wereld iets kostbaars te bieden hebben?
 
 
Hoe is het mogelijk dat de mensen die werkelijk tot aan hun nek in het maaiveld staan om nog te redden wat er te redden valt geen enkele aandacht krijgen, maar deze publieke hoeren miljoenen naar binnen slepen en aanbeden worden als beschikken zij over bijzondere talenten?
 
 
 
Het enigste talent waarover deze waanzinnigen beschikken is om de geloofwaardigheid van een miljoenenpubliek te winnen en ze tot op het bot toe uit te kleden. Dat is hoe het werkt, dat is de wereld van vandaag. Lege hulzen worden aanbeden, zij met een zinnig woord naar de verdom hoek geholpen. Het eindresultaat van miljoenen jaren evolutie? Een proces met dit als eindresultaat is zo armzalig dat het zich niet meer met woorden laat vangen.
 
We zijn de weg kwijt, we aanbidden het grote niets, maar zijn tegelijkertijd niet meer in staat onszelf uit onze armzalige positie te bevrijden. Ik weet dat het negatief klinkt, maar met dit soort ontwikkelingen kan het ook niet anders. Maar het boekje dat onlangs bij een kennis van mij op tafel lag bevatte een artikel dat alles sloeg. Die kennis is namelijk een fan van de voetbalclub F.C. Twente en een fan in hart en nieren. Het voetbal-blad VAK P van Twente lag op tafel en uit pure nieuwsgierigheid bladerde ik het eens even door.
 
En toen was er dit artikel:
 
WOEDENDE FANS SNIJDEN SCHEIDSRECHTER IN STUKKEN!

En nee, de kop overdreef niet. Een voetbalwedstrijd in Brazilië liep verschrikkelijk uit de hand. Eerst stak de scheidsrechter een speler dood die na een rode kaart gekregen te hebben de kaart in de wind sloeg en weigerde het veld te verlaten. Hierop sloegen de toeschouwers op hol en namen de scheidsrechter onder handen. De broer van de speler en enkele familieleden sloegen de scheidsrechter dood en sneden zijn lichaam in stukken. Het hoofd van de scheidsrechter werd zelfs op een houten stok gespietst en door het veld gedragen.
 
Dit alles gebeurde in Centro do Meio. Nee, de mensheid heeft niet veel meer over dat nog ter verdediging pleiten kan wat mij betreft. De wereld van de sport, de wereld van het entertainment, de politiek alsmede het maatschappelijk beeld is ten prooi gevallen aan een gekte die zich langzaam maar zeker door alle gelederen verplaats en steeds grotere delen ervan tot op het bot aantast. Een griezelige gedachte wellicht, maar daarom nog lang niet minder waar.
 
De lege hulzen hebben het voor het zeggen, holle goden worden aanbeden, en ondertussen buigt een steeds groter deel van de wereldbevolking letterlijk door onder het gewicht van zoveel gewetenloosheid. Talenten en succes? In deze wereld moeten we klaarblijkelijk maar niet meer willen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten