maandag 26 augustus 2013

Christen vervolgingen over de hele wereld

Christen vervolgingen over de hele wereld



Christenvervolging is de systematische en ingrijpende discriminatoire behandeling
 op grond van het Christelijk Geloof van een groep, waardoor deze zich ernstig beperkt
ziet in haar bestaansmogelijkheden. Over het algemeen worden hier de handelingen bedoeld,
 gericht tegen of ten nadele van christenen ten tijde van het Romeinse Rijk.

Ook heden ten dage komen christenvervolgingen voor.in de geschiedenis zijn al 70 miljoen
mensen gedood vanwege het Christen zijn. Dan wel 65 procent in de twintigste eeuw.
In de prediking van Jezus wordt in de vier Evangeliën vermeld dat Christenen te maken
krijgen met vervolgingen en conflicten. Onze overheid zegt dat er verschillende organisaties in het leven zijn geroepen tegen Christen vervolging. De Ondergrondse kerk, Human Rights en de US State Department, houden gegevens bij gebrek aan godsdienstvrijheid. Noord Korea wordt het bezit van de Bijbel verboden en als je gepakt wordt leidt dit tot een zware gevangenisstraf.

In Eritrea hanteert de overheid een lijst met toegestane kerkgenootschappen.
Zich niet er aan houden betekent gevangenisstraf, martelingen en repressie.
Mensen worden opgesloten in zeecontainers om daar te bezwijken.

In Irak is de positie van de Christenen erg verslechterd. Ze worden onder druk gezet soms door bloedige aanslagen om te vertrekken. Ze worden gedwongen om zich te houden aan Islamitische voorschriften. In Iran is de situatie voor Christenen onhoudbaar.

In Saoedi Arabië is er een staatsgodsdienst. Eigen godsdienst is niet toegestaan. In 2009 werd er een vrouw gedood door een familielid omdat zij Christen was. In Pakistan hebben de Christenen het ook slecht. Wanneer iemand de koran beledigd wordt hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Op grond van de grondwet wordt iemand ter dood veroordeeld indien Mohammed onteert wordt.
De Christen vervolging neemt wereldwijd grote vormen aan en dan vooral in de Arabische wereld. tachtig procent van de vervolging vind plaats in moslim landen. jaarlijks worden er zo'n 100.000 Christenen in Moslim landen vermoord en honderdduizenden mishandeld. Politici, kerkleiders en media hoor je hier nooit over praten.


 
Afiniki Nigeria
Afiniki mag haar Christen zijn niet doorvoeren in Nigeria. Zij en anderen maakten een bomaanslag mee terwijl ze hun geloof aan het belijden waren. Zij raakte zelf gewond en vele mensen met haar. Zij is verdrietig en boos omdat ze aan den lijve heeft ondervonden wat haat tegen het geloof allemaal kan doen. Onze internationale media verzuimd ons mede te delen dat deze wantoestanden op de wereld bestaan. Kerken worden verwoest, Bijbels verbrand en vrouwen worden bruut verkracht en vermoord.
 
 
Christenen in Kenia



Door granaat slagen vielen er doden en gewonden in Jihad Kenia. Ze begonnen gewoon te schieten terwijl de kinderen de Bijbels aan het lezen waren. Kinderen die het overleefd hebben getuigen dat het een verschrikkelijke ervaring was en danken God voor de bescherming. De meeste zijn omgekomen. Er gebeuren veel overvallen op kerken en aanslagen door de Somalische islamitische terreurbeweging al-Shabaab. In Kenia en Somalië is de situatie voor Christenen niet veilig. Ze onthoofden Christenen en hakken lichamen in tweeën.


Christenvervolging in Israël
 
Het is een feit dat men in Israël niet mag evangeliseren. Christenen in Israël worden gediscrimineerd. De Joodse groep Yad LÁchim heeft een campagne gelanceerd tegen christelijke missionarissen en Joodse Christenen. Burgers worden afgedwongen een document te ondertekenen om zich te bekeren voor het Jodendom. Er is opruiing door de media tegen Christenen.
 
 
Christenvervolging in India


In India schromen de Hindoes het niet om Christenen te vermoorden.
Huizen van Christenen worden verwoest, kerken, en vee wordt gedood.
Er wordt geld, voedsel en alcohol uitgeloofd aan mensen die mee helpen om Christenen te vermoorden.De beloning voor het vermoorden van iemand is ongeveer 250 dollar.
Een ondergedoken iemand verklaarde getuige te zijn geweest van een executie van 200 Christenen. Onder dreiging van verkrachting en moord op hun kinderen moeten ze zich bekeren tot het Hindoeïsme.


Christenen in Pakistan
 
In Pakistan worden Christenen door moslim bendes afgeslacht.
In 2009 werden tientallen vrouwen en kinderen om het leven gebracht en hun huizen in brand gestoken alleen vanwege hun geloof. Christenen ontheiligen de Koran en moeten daarom verdwijnen.
De aanval in Korian vond plaats tijdens een christelijk huwelijksfeest. Via de luidsprekers van de moskee werden de moslims opgehitst om de 'ongelovigen ' een lesje te leren.
 
Omdat het nacht was hadden velen van hen de deuren van hun woningen op slot gedaan, vanwege de voortdurende vijandige houding en dreiging met geweld door de moslims. Sinds de groeiende invloed van de islam in de jaren '70 hebben christenen in Pakistan het steeds moeilijker gekregen. In een andere plaats in Pakistan weigerde de Christen Arshed Masih zich te bekeren tot de Islam, waarna hij in brand werd gestoken. Zijn kinderen van 7 en 12 moesten daarbij toekijken, ook hoe hun moeder door Moslim politieagenten werd verkracht.
 
 
Christenen in Afghanistan



Door het parlement wordt openlijk beweerd dat alle Christenen in het land geëxecuteerd moesten worden. er zou geen plek zijn voor hen in dat land. Khawasi zei dit openlijk op televisie. Hij kreeg zelfs nog bijval na zijn betoog. Studenten worden opgeroepen om Christenen te doden en buitenlandse christenen worden het land uit gezet. Verandering van godsdienst is in Afghanistan illegaal,


Christenen in Ivoorkust
 
 
Christenen in de Ivoorkust zijn hun leven niet meer zeker. Moordende, verkrachtende moslims doden duizenden Christenen.
Ze worden als beesten afgeslacht en de troepen van de Verenigde Naties keek er naar en stond er bij. Uiroeiings oorlogen tegen Christenen gaan gepaard met martelingen, moorden, plunderingen en kinderen worden misbruikt. Onder druk van bendes bezwijken de mensen en stappen over naar de islam.
Christenen in Vietnam





Christenen in Vietnam mogen ook vervolgd worden.
Het Vietnamese bewind greep in toen zich Christenen verzamelde op een berg.
Ze openden het vuur waarbij honderden Christenen werden doodgeschoten en afgeslacht. Voorbijgangers werden onthoofd en vele arrestaties volgden.
De gedode Christenen werden met bulldozers in massagraven begraven.
Dit incident kan je zelf opzoeken onder de naam het berg incident in Vietnam.


Christenvervolging in Noord Korea
 
Eén van de bronnen van vervolging in Noord-Korea is het streng communistische regime. Maar een nog veel grotere aanjager van christenvervolging is de ‘achtervolgingswaanzin van een dictator’. De eerste leider van Noord-Korea, Kim Il-Sung, zijn zoon Kim Jong-Il en de huidige leider Kim Jong-Un lijken allemaal een enorme haat te voelen voor christenen.
 
De propaganda in Noord-Korea vertelt allerlei verhalen over christenen. Christenen zijn gevaarlijke spionnen en ontvoeren onschuldige Koreaanse kinderen en drinken bloed. Politieagenten, spionnen en informanten krijgen specifieke instructies over hoe ze christenen kunnen vinden.
 
Als beloning krijgen ze geld of promotie. Kim Jong-Un gaat verder waar zijn vader en grootvader zijn opgehouden. Noord-Korea is zijn schaakbord, de Noord-Koreanen zijn schaakstukken. Het gaat niet om het winnen, maar om het spel. Maar het is geen spel. Als een stuk gevangen wordt genomen, vloeit er bloed.
 
 
Het komt er op neer dat er een Christen vermoord wordt elke vijf minuten.
Toen procent van 2 miljard Christenen op de wereld heeft te kampen met vervolging.

Hoe wil God gediend worden en aan welke regels moeten mensen zich houden?

Elk mens mag in principe in staat worden geacht ‘intuïtief’ te ontdekken wat God behaagt, wat Hem plezier doet, zelfs al beschikt hij over geen enkele strak omschreven code, die de blauwdruk van Gods wil voor hem moet vormen Gods wet wordt bij volwassen mensen en kinderen van binnenuit volbracht door de kracht en de leiding van Gods Geest in hun leven.

Ons leven is ons eigendom en zo ook ons geloof


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten