maandag 26 augustus 2013

De 10 Gekste Wedstrijden ter Wereld

De 10 Gekste Wedstrijden ter Wereld


Mensen vinden het heerlijk om van allerlei zaken een wedstrijd te maken. Het gaat zich om de winnaar en de glorie die er an vastzit. Wereldwijd vinden er wel vreemde competities plaats, althans in mijn ogen.
1. Scheenbeen schoppen


Scheenbeen schoppen is ook wel bekend als hacken. het is een vechtsport waarbij twee deelnemers een poging wagen om elkaar zo hard tegen de scheenbeen te schoppen dat de tegenstander omvalt. Het is ontstaan als een Engelse krijgsport in Engeland aan het begin van de zeventiende eeuw.
Het was een populair evenement bij de Cotswol Olympic Games. Ook mijn werkers waren bezeten van deze sport en het evenement hedendaags trekt duizenden toeschouwers. Tijdens elke ronde dragen de strijders witte jassen. De tegenstanders moeten veel pijn kunnen verdragen want er wordt me wat afgetrapt. De schenen trappers dragen schoenen met stalen neuzen. Natuurlijk staat er bij elke wedstrijd een ambulance klaar.


2. Naki Sumo



Naki Sumo is al een vierhonderd jaar oude traditie in Japan. Huilende baby´s worden op dit festival juist aangemoedigd door de moeders. Het festival wordt elk jaar gehouden in de Sensji tempel in Tokio. Amateur sumoworstelaar´s houden de baby´s in de lucht en proberen ze bang te maken. Een scheidsrechter beoordeelt dan wie de bangste baby is en wie er het hardste de keel open trekt. Japanners geloven dat baby´s dit uit vrije wil doen en dat het een wedstrijd is om boze geesten af te weren.


3. Insecten eten



Deze wedstrijd is meer een publiciteitsstunt in het mooie florida.
Diegene die de meeste insecten at won een prijs, Deelnemrs aan deze wedstrijd aten meelwormen, kakkerlakken, larven van kevers en andere insecten. Een deelnemer is zelfs overleden na het deelnemen aan de wedstrijd. Hij voelde zich onwel en stierf twee uur na de wedstrijd.


4, Wedstrijd vrouw dragen
File:Estonian Carry style.jpg


Vrouwdragen is een sport waarbij een mannelijke deelnemer rennend een parcours met obstakels moet afleggen waarbij hij een vrouw op zijn rug moet dragen. De sport is ontstaan in het Finse Sonkajarvi. Hier wordt elk jaar een kampioenschap gehouden. Tegenwoordig worden ook wedstrijden gehouden in Amerika, Marquette, Monona en Newry.Een parcours is standaard 253,5 meter lang en de vrouw moet minimaal 49 kilo wegen. De recordhouders komen in het Guiness Book Of Records.


5. Wedstrijd van de lelijkste hond



Schoonheidswedstrijden worden gezien als vrij ouderwets en seksistisch in deze dagen.
In Petaluma Californië wordt elk jaar de verkiezing gehouden voor de lelijkste hond.
Het is een gebeurtenis waar duizenden toeristen op af komen en waar de lelijkste hond gekroond word. De winnaar krijgt duizend dollar als beloning en wordt ingeschreven in het Guiness Book of records. De Chinese Crested ras heeft al vaker de wedstrijd gewonnen.


6. Kaasrollen



Op Cooper´s Hill Crossing word elk jaar de wedstrijd kaas rollen gehouden.
Gloucestershire Engeland heeft een stijle helling in Cooper´s crossing rennen
ze achter een kaas de heuvel af en wie het eerst beneden is heeft gewonnen.
dan komt er een overwiningsdans.Het spel bestaat al sinds de Middeleeuwen
en zal ook nog wel jaren doorgaan als traditie.


7. De Mooiste Oude Man


In Brazilië werd er een wedstrijd gehouden voorde mooiste oude man of opa.
De deelnemers moeten ouder zijn dan 60 jaar en de wedstrijd bestaat uit meerdere rondes.
De oudere mannen moeten dansen en lachen en natuurlijk ook over hun leven vertellen.
Het doel van de wedstrijd zou zijn dat hierdoor de gezondheid en de activiteiten van ouderen worden gestimuleerd. natuurlijk zijn er ook oudere dames aanwezig die die knappe oude heren aanmoedigen.


8. Boomklimmen


Op Bali op de Indonesische Onafhankelijkheidsdag worden meerdere wedstrijden gehouden waaronder de wedstrijd Areca boom klimmen. De stammen worden gemaakt van de Areca boom en aan de top van de stam hangen allerlei cadeaus. De wedstrijd vind plaats in Bondowoso en er zijn al heel wat succesvolle klimmers geweest. de bedoeling is om zo snel mogelijk aan de top te komen en dan zijn de cadeaus voorde winnaar.


9. Bog Snorkelen



Het Bog Snorkelen vind al plaats in Wales sinds 1985. Snorkelaars gaan door loopgraven die gevuld zijn met modder, donker water en vervuild water. De deelnemer moet snorkelen en de truc erbij is dat je niet je armen mag gebruiken. Alleen de been kracht is toegestaan om je te verplaatsen. je mag wel flippers dragen. het water van de moerassen is zo donker en vies en ook gevaarlijk dat snorkelaars vaak in rondjes draaien of helemaal gedesoriënteerd raken.


10.Ottery St Mary vaten wedstrijd



Het dragen van vaten in het dorpje St Mary vergt kracht en onverschrokkenheid.
Elk jaar op 5 November worden er vaten gedragen die gedrenkt zijn in bitumen.
Ze worden in brand gestoken en op iemands rug gelegd en deze persoon draagt het
 vat dan door het dorp. Het vat wordt weer doorgegeven aan een volgende drager en
 zo gaat het door tot je aan het eindpunt bent gekomen. Ongelooflijk maar waar doen er ook vrouwen en kinderen mee aan deze wedstrijd.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten