maandag 26 augustus 2013

Het schandaal van Rusland

Het schandaal van Rusland



Ik zat van de week naar een actualiteiten programma te kijken en ik kreeg gewoon de rillingen van eht verhaal wat er verteld werd. Zakenman Bill Browder vertelde zijn verhaal over zaken doen met Rusland.

Bill Browder had een beleggingsadvies bureau opgezet in Rusland. Een goed lopend bedrijf met professionele werknemers. Het bedrijf heette hermitage Capital Management. In een keer werd het bedrijf door de Staat beschuldigd van belastingontduiking en belastingfraude. Browder was zelf een specialist in burgerlijk recht en wist dat hij geen scheve schaats had gereden. Hij haalde zo snel mogelijk al het geld weg uit Rusland en zorgde er ook voor dat zijn werknemers weg kwamen.
Bill Browder werd als nel verdreven door de Staat en kreeg zelfs bedreigingen van de Russisch overheid. Alles van Browder wat ze nog in beslag konden nemen namen ze ook in beslag. Offciele bedrijfsdocumenten, fiscale documenten en verzegelde documenten.

Browder werd aangeklaagd vanwege miljoenenfraude en nam zich een advocaat in de arm.
Hij nam de nog jonge maar betrouwbare Magnetski als advocaat.

Bill Browder kwam er al snel achter dat de fraude waarvoor hij werd aangeklaagd fictief was. Eenmaal zijn gelden terug halen uit Rusland, miste hij 250 miljoen dollar. De advocaat Magnetski toonde aan dat de politie criminele manieren had gebruikt om het Russische bedrijf hermitage over te nemen. Magnetski haalde de corruptie aan van politie, belasting ambtenaren, bankiers en de rechterlijke macht. Hij beweerde dat Bill Browder het slachtoffer was geworden van pure staats fraude.

Sergei Leonidovich Magnetski was een Russische advocaat en accountant. Hij werd gearresteerd en gevangen gezet in de gevangenis in Moskou in November 2008. Hij werd zonder proces aangehouden en hem werd geweigerd familie of iemand anders op bezoek te hebben. Hij werd in de gevangenis mishandeld, met stokken geslagen, in een donker cel zonder daglicht gezet en in zijn eigen urine en facies achtergelaten. Magnetski heeft vanuit de gevangenis vele malen geprobeerd om betere voorzieningen te krijgen maar er werd geen gehoor aan gegeven. Acht dagen voordat hij zou werden vrijgelaten stierf Magnetski aan een hartaanval, zoals ze zeggen. Anderen hebben gezien dat hij dood werd gemarteld.


Weduwe Zharikova treurt over het lichaam van haar man Magnitsky tijdens zijn begrafenis op een begraafplaats in Moskou


Magnetski hield een dagboek bij en onderzoekers proberen steeds het dagboek in handen te krijgen. In het dagboek staan de beschuldigingen naar de staat toe, naar Poetin toe en naar politie en de belastingdienst. Bill Browder onthulde zijn verhaal over zijn advocaat Magnetski. Hij zelf wordt bedreigd met de dood en is op dit moment ondergedoken. het Europese Parlement heeft er op aangedrongen dat er maatregelen worden genomen tegen zulke acties. Het parlement van Canada weigert visums voor mensen uit Rusland.

Bill Browder toonde aan dat de 250 miljoen dollar van hem ontvreemd was door de Russische staat. President Poetin De heer Browder runde een wereldwijde campagne voor gerechtigheid.
Zoekend naar sancties voor Russische functionarissen. De Russische autoriteiten gebruiken nu het internationale strafrecht ook buiten hun grondgebied. Vladimir Poetin wordt vaker geconfronteerd net vragen van journalisten over Magnetski. Elke keer zegt hij dieper op de zaak te willen ingaan .
Bill Browder mag gezien worden als klokkenluider die achter corruptie aangaat begaan door overheidsambtenaren.

Bill Browder kreeg onlangs een wet erdoor die de Magnetski Wet werd genoemd.
Hij is ervan overtuigd dat er geen goede mensen in de politiek zitten. Strafzaken met valse beschuldigingen komen dagelijks voor wereldwijd. Hij is een man van principes en idealisme.
Sergei Magnetski werd doodgemarteld en het heeft het leven van Bill Browder voorgoed veranderd. Hij heeft een belofte aan zichzelf gemaakt dat hij er alles aan zou doen om de dood van zijn vriend en advocaat op te helderen en gerechtigheid te krijgen.

De Russische regering heeft een dekmantel voor dit gebeuren ent zoals dat gebeurde bij het Watergate schandaal.

Herkenbare zaken die wereldwijd gebeuren. Ik wens Bill Browder veel succes met alles. President Obama ondertekende de Magnetski Bill. De Magnetski Bill zorgt voor vervolging van Russische functionarissen die betrokken zijn bij fraude. ook aangepakt worden door deze Bill buitengerechtelijke executies en grove schendingen van de internationaal erkende mensenrechten.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten