dinsdag 27 augustus 2013

De rechtbanken in Amerika vervallen tot gekkenhuizen!

De rechtbanken in Amerika vervallen tot gekkenhuizen!

 


Zo nu en dan zie je een video die alles wat je al dacht te weten nog eens onderuit haalt. Vandaag de dag is er geen diepgravend onderzoek of een journalistieke opleiding voor nodig om op de grauwe werkelijkheid te stuiten die zo angstvallig door de massamedia verzwegen wordt en die ons dagelijks omringd. Wanneer de druk echter blijft toenemen en de waanzin achter de schermen te groot wordt, wil de media het een en ander nog wel eens belichten.
 
 
 
Het Amerikaanse Newschannel 8 belicht een zaak die de perceptie van menig mens aangaande de gerechtshoven op losse schroeven zet: een vrouw die aangifte deed tegen een US Marshall wegens seksuele intimidatie, wordt zonder wettige grond door diezelfde Marshall in de rechtbank belaagd en vervolgens zelfs gearresteerd. De rechter (Patricia Doninger) zit erbij en kijkt ernaar.
 
Newschannel 8 merkt tussen neus en lippen nog even op dat de zaak niet op zichzelf staat, maar deel uitmaakt van een onverklaarbare toename in gerechtelijke excessen, waaronder zelfs het wurgen van een burger in de rechtszaal. Verkrachtende rechtbankpolitie, apathische rechters, meer en meer meldingen tarten niet alleen het voorstellingsvermogen, maar blijken achteraf onomstotelijk op waarheid te berusten. In dit specifieke geval is het dan ook de doortastendheid van het slachtoffer dat uiteindelijk resulteert in het ontslag van de rechter (op 14 juni 2013) en een groot aantal betrokken waartegen een onderzoek wordt ingesteld.
 
 
Het Amerikaanse publiek verbaast de gang van zaken al niet meer zo, getuige de inhoudelijkheid van de comments die onder de bewuste video zijn terechtgekomen. Mogelijk zijn de Amerikanen een stuk wakkerder dan het Nederlandse publiek, dat maar moeizaam tot helemaal niet gelooft dat in de Nederlandse civiele gerechtshoven de wet nog nauwelijks wordt toegepast en een ieder overgeleverd wordt aan de volslagen willekeurige interpretatie van de wet, of de lokale regelgeving.
Dat zoiets de voedingsbodem is van groteske excessen en onbegrijpelijke gerechtelijke dwalingen, daarover maken maar weinig Nederlanders zich maar druk. Voor de meesten is het een soort van ‘ver van mijn bed verschijnsel’ dat niet eens een werkelijk bestaansrecht kent.

Maar het zijn video's als deze die ons herinneren dat wanneer men iemand de macht om te oordelen toekent, zonder over controlerende mechanismen te beschikken, er zaken geschieden die onder geen voorwaarde het daglicht kunnen verdragen. Langzaam aan zakt ook in Nederland de rechtstaat (voor zover daar in werkelijkheid nog sprake van kan zijn in het licht van zaken als de Demmink-affaire) langzaam maar zeker weg in het moeras van eigen leugens en internationale verdragen, en is er niemand die er werkelijk om maalt.
 
Er zijn maar amper mensen die er een vraag over durven stellen. De gemiddelde Nederlander komt dan ook pas tot de ontdekking dat er iets helemaal mis is, wanneer hijzelf in het systeem beland om welke reden dan ook. Voor onze ogen is er een wereld aan het ontstaan waar alleen nog het recht van de grootindustrie en het bankwezen geldt, en waar de burger meer en meer in een onmogelijke positie terechtkomt. Velen geloofden nog dat het terzijnertijd allemaal wel goed zou komen of verscholen zich achter de reeds lang achterhaalde slogan dat ‘de soep nooit zo heet gegeten wordt als dat men haar krijgt opgediend.’

Nu de psychopathische elite in hun grenzeloze hebzucht zo ver is doorgevreten dat er geen regering meer is die niet aan hun touwtjes bengelt – ontvouwd zich voor onze ogen een wereld die afstevent op meer dan de totale rechteloosheid, maar op een Derde Wereldoorlog. Wat dit betreft zou de soep die ons spoedig en onvermijdelijk wordt opgediend wel eens veel heter kunnen zijn, dan dat we vanuit onze kleinburgerlijke naïviteit ooit zouden hebben durven aannemen.
 
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten