maandag 26 augustus 2013

Een bedrijfje starten op het internet

Een bedrijfje starten op het internet


Kies de juiste business
Wil je als man of vrouw een eigen internet bedrijfje opstarten dan moet je goed nadenken wat voor bedrijf je gaat beginnen. Je kan part time of full time een bedrijf opstarten zelfs vanuit huis. Bezin eer ge begint en dat is ook zo. Heb je een hobby of een handvaardigheid die je passie is, zoals bijvoorbeeld cupcake´s maken, koeken bakken, sieraden ontwerpen, kunst, een ambacht of munt je uit in bedrijfsvoering! Starten vanuit huis geeft een laag risico en je kan je full time ondernemerschap goed testen.

De markt
Je moet wel weten of jou product aanslaat op de markt. Investeer geen geld of tijd als je van te voren geen onderzoek hebt verricht. Wat is jou idee, hoe overtuig je je toekomstige klanten en waarom is jou product beter als het product van de concurrent. waarom heeft nog niemand anders dit idee uitgewerkt, denk daar ook goed over na.

Onderzoek
Je zal een goed markt onderzoek moeten verrichten. Er zijn verschillende sites die marktonderzoek al hebben uitgelicht waarbij je ten rade kan gaan. Gebruik alle informatie wijs en kijk of bij jou in de omgeving het product aan zou slaan.

Geld
Grote investeringen zijn in het begin niet nodig. Je moet natuurlijk wel producten in voorraad hebben voordat je aan de slag kan gaan. Vaak geven overheden subsidies voor startende bedrijfjes, ook op het internet. Schrijf naar deze instantie en kijk of je in aanmerking komt.

Inspiratie
Krijg inspiratie van anderen. Het opstarten van een klein internet bedrijf vergt inspiratie. leer van anderen en kijk rond op het net. Vaak creëren ouders vanuit huis een goedlopend bedrijfje waarmee ze zichzelf kunnen onderhouden. er zijn ook adviesbureaus die je kan contacteren en rad kan vragen over jou product.

De naam
De bedrijfswereld is erg competitief. Voordat je visitekaartjes bestelt en een website bouwt doe eerst een naam cheque, Zorg ervoor dat jou naam nog niet bestaat en kijk dat je jou naam auteursrechtelijk beschermd.

Business plan
Maak een plan en beschrijf wat je wilt bereiken en hoe. Hoe ga je jou kosten dekken en hoe ga je je plan ten uitvoer brengen. waar wil je een vergoeding voor en waar haal je eventueel een subsidie of een sponsoring vandaan.

Juridisch
Wanneer je een bedrijf begint dan komen er ook juridische aspecten bij kijken. Je zal je moeten registreren bij de kamer van Koophandel die je ook kan helpen bij het straten van je bedrijfje.

Verzekering
Je zal altijd een verzekering moeten nemen voor als er iets mis gaat. Er zal een goede dekking moeten zijn voor als bijvoorbeeld jij ziek wordt, je partner of als je een werknemer in dienst hebt.

De prijs
vaak maken mensen een verkeerde prijsstelling voor een product. Dat kan verwoestend zijn voor je bedrijf. De prijs moet de kosten dekken en jou winstmarge. Mensen betalen voor gemak, expertise en voor een zelfgemaakt product.

Net werken
Je zal moeten netwerken ook vanuit huis. Je moet met zoveel mogelijk mensen in contact komen om je business groter te maken. Twitter, Facebook en andere netwerk sites zijn daar uitermate geschikt voor. Een LinkedIn profiel aanmaken en je ook aanmelden bij lokale netwerk evenementen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten