dinsdag 27 augustus 2013

Van Dollum´s Troonrede

Van Dollum´s Troonrede




Vandaag is het heuglijke nieuws mij ten gehore gekomen, dat ons kabinet is gevallen.
Ze hebben zich op glas ijs begeven en zijn goed uitgegleden. De drie musketiers hebben opgegeven en zijn met de stille trom vertrokken.


Op 13 November 2012 sprak Vandollum de Troonrede uit



Geliefde landgenoten,
Vandaag leg ik mijn functie neer als koningin van de Staat der Nederlanden. Mijn handelen is niet meer staatsrechtelijk en mijn macht is verdwenen. Het is beter voor het land en voor de burger dat er een nieuwe kracht mijn plaats in gaat nemen.
Onze democratie heeft plaats gemaakt voor een illusie en ons land is politiek failliet. Wij leven in een zogenaamde constitutionele monarchie, maar ook dat is een leugen. Onze minister Donner heeft het mogelijk gemaakt, dat de grondwet op basis van artikel 120, uitgezet kan worden. Tevens mag er niet meer worden getoetst aan de artikelen 1,21 en 22 van de grondwet.





Artikel 1 houdt in dat iedereen die zich in Nederland bevindt, gelijk wordt behandeld, geen discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging of politieke gezindheid, ras of geslacht, is niet toegestaan.

Artikel 21 is de zorg van de overheid gericht op de bewoonbaarheid, bescherming en verbetering van het land.

Artikel 22 van de grondwet treft alle maatregelen betreffende de bevordering van de volksgezondheid en de bevordering van woongelegenheid.

De grondwet is eigenlijk onze hoogste wet, maar daaraan kan niet meer worden getoetst. Door de toepassing van artikel 120, mag alleen de regering en de eerste en tweede kamer nog iets te zeggen hebben over de regels die voor alle burgers gelden.
Wij kunnen als Nederlander de politiek niet meer vertrouwen. De politiek heeft zich ontwikkeld tot een gesloten circuit van partijleden. Ze wringen zich in allerlei bochten om hun eigen identiteit naar voren te brengen, terwijl het allemaal een pot nat is. Ze ruziën over ondergeschikte kwesties en spelen theater voor de media. Het artikel 120 staat toe dat Nederland massaal vergiftigd wordt tegen hoge winsten. Grote bedrijven zoals Shell, Biliton en Budelco krijgen daardoor vrij spel en de overheid steunt ze door miljarden euro´s aan overheidssubsidie. Doordat Donner artikel 120 heeft toegevoegd kan de rechter mag niet meer aan de grondwet toetsen, dus geen recht.


Indien wij als burger van Nederland geen recht meer hebben, waar staan we dan!

De huidige koers die in nederland worst gevolgd, brengt ons land in gevaar. Het bedreigd de economie en de ecologie van ons land. De crisissen die we meemaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Financiële instellingen en onze overheden, hebben steeds meer fictief geld op de markt gebracht, wat gebruikt werd voor te bouwen, te kopen en te consumeren. Hoe meer geld er rond gaat, hoe beter de welvaart. Bewezen si dat de burger van Nederland steeds minder geld binnen krijgt en de politici steeds rijker.

Ik kan me nog een uitspraak herinneren van onze premier.

Het resultaat is er.
Nogmaals, het ziet er naar uit: de grootste partij.
Maar het echte werk gaat nu beginnen.
We zullen weten dadelijk aan het einde van deze avond,

of deze politieke samenwerking in de Eerste Kamer tot een meerderheid komt.
Maar ook als dat niet zo zou zijn, dan gaan wij knokken met dit kabinet: v

oor een sterker Nederland, voor een rechtvaardig Nederland,

voor een Nederland dat weer welvarend is.
We gaan die staatsschuld aanpakken.
We gaan Nederland veiliger maken.
We gaan ervoor zorgen, dames en heren,

dat we gewoon dat prachtige land weer teruggeven

aan de Nederlanders,

want dat is ons project.


De politieke samenwerking bestaat alleen voor de zakkenvullers. De politiek in Nederland en op Europese basis, houdt geen enkele rekening met de wensen van de bevolking.We willen helemaal geen politieke samenwerking, we willen een politiek systeem wat er is voor onze economie. De gehele EU lidstaten zijn ons door de strot geduwd, ondanks dat we nee gezegd hebben tegen de euro en het verdrag van Lissabon. Sinds de oprichting van de EU bestaat er een lening carrousel, waar alleen de rijken op mee mogen draaien. De prijzen worden duurder en ons geld wordt steeds minder waard.
Banken hebben de wereld verovert en heersen over het geld. Speciale wetten zijn in het leven geroepen voor de banken, waardoor zij onafhankelijk van de wil van de regering de hoogte van het geld en de inflatie kunnen bepalen. het is op dit moment zo dat Brussel de sleutel wil hebben van de totale geldstroom van alle zeventien eurolanden. Onder het mom van het redden van de euro, zal dit ook zeer zeker gaan lukken. Onze overheidsprogramma´s zitten nu gevangen in hun eigen valstrik van schulden.
Het wordt tijd voor een nieuw politieke partij, die hun statuten garanderen. Een partij die zich aan de Grondwet houdt en waar alle wetten openbaar worden besproken. Dat de burger van Nederland zijn kiesrecht weer terug krijgt. Politici vertegenwoordigen alles, maar zeer zeker niet het volk. Ze vertegenwoordigen belangen, geld en macht. Hun macht en invloed reikt vele malen verder dan de stem die wij uitbrengen. Miljarden worden aan de banken gegeven, van onze belasting centen. Torenhoge bonussen voor onze politici en een corrupte agenda.

Alle kabinetten die we hebben gehad, hebben bewerkstelligd dat er meer regels zijn, minder vrijheid, minder veiligheid, slechter onderwijs, onbetaalbare ziektekostenvoorziening en de toename van onze vaste lasten.Toen wij nee zeiden tegen de Europese Grondwet, werd deze toch doorgevoerd onder de naam het Verdrag van Lissabon. Onze stem heeft dus totaal geen invloed wat de politiek doet. Zij gaan hun eigen gang met grotere machten op de achtergrond, die overal hun vinger in hebben.
Politiek Nederland is van de pot gerukt. Ze breken het land af, rommelen met de zorg, worden zelf stinkend rijk en wij gaan naar de verdoemenis. Het nieuwe regeerakkoord stinkt. We hebben dadelijk nog maar 5 landsdelen en onze zo geliefde provincies vallen weg. Ze willen duurzame energie, waarvoor wij klappen geld moeten neerleggen. Kinderopvang is bijna niet meer te betalen, laat staan onze ziektekostenverzekering.


Wie kan dadelijk nog 500 missen, om zichzelf te voorzien van een goed gezondheidszorg?

Volgens de wet moeten politici onze sociale grondrechten beschermen en niet de vernieling in helpen. Ze mogen deze rechten niet inperken. Toch worden we beroofd, onze eigendommen worden ontvreemd en ze laten de burger verkommeren. De vrijheid die wij als burger behoren te bezitten, is aan banden gelegd.
Het is toch niet normaal dat politici nauwe banden hebben met de grote bankiers. Tijdens onze crisis is er 30 miljard euro betaald voor de redding van de ABN AMROank.Veertig miljard euro is betaald aan garanties voor het E.S.M.verdrag. De bankiers krijgen steeds meer macht en dat spreken ze ook daadwerkelijk uit. Wij als Nederlands staatsburger staan garant voor deze enorme bedragen.


Laten we er met zijn allen voor zorgen dat nederland bewaard blijft.
Dat onze provincie blijven bestaan, met onze eigen dialecten en gebruiken.
Dat de belastingdienst wordt afgeschaft en bedrijven zoals het UWV failliet worden verklaard.


We hebben maar een wereld, die echt moet gaan transformeren. We gaan gezamenlijk besluiten, wat we met onze economie willen doen en hoe we dat kunnen bereiken. We gaan niks meer verspillen en vervuilen en besparen daardoor een hoop geld. We moeten een ander betalingssysteem invoeren en de belastingdienst gaan afschaffen. Geen of een lage belasting op arbeid, lage belasting op producten en ouderen betalen geen belasting meer. De financiële sector moet totaal vernieuwd worden om onze economie weer op te laten bloeien. Investeren in bedrijven en activiteiten, investeren in werkgelegenheid en betere en betaalbare scholing voor onze jonge mensen.






Vertrouwen moet weer de basis vormen van onze samenleving. Minder regels en minder bureaucratie. Er moet meer aandacht komen voor een goede en betaalbare gezondheidszorg, meer aandacht voor ziektebestrijding en meer controle op gezonder voedsel. Ziek zijn en onze zorg, behoren niet bij een categorie thuis van zaken doen, belangenverstrengeling en winst.
Wij als burgers moeten zelf aan de slag en ons niet afhankelijk opstellen tegen politici, corruptie en collusie. We moeten onze handen ineen slaan en een beweging gaan vormen die daadwerkelijk iets veranderd. De betrokkenheid van burgers moet vergroot worden en de integriteit van bestuurders verzekerd. De Europese bureaucratie moet afgeschaft worden en de democratie komt terug.
Klokkenluiders worden toegestaan om misstanden aan de kaak te stellen.Politieke partijen komen onder een strenge controle te staan en subsidies worden bevroren. Werkgelegenheid komt centraal te staan en de tweedeling moet verminderen. Inkomens zullen eerlijker verdeeld gaan worden en mensen moeten de kans krijgen zich te innoveren. Kleine bedrijven worden gestimuleerd en er komen en goede begeleiding voor verantwoord ondernemen.



Zorg zal voor iedereen betaalbaar worden en wordt dichter bij huis gebracht. De farmaceutische industrie is alleen maar gebaseerd op het behalen van winsten en geeft niks om de gezondheid van de burger.Winstoogmerk, winststreven en onderlinge concurrentie worden verband uit Nederland.
Asociaal gedrag, intimidatie, bedrog, misbruik, vandalisme en moord, geven ons niet een bepaald veilig gevoel. Armoede en werkeloosheid behoren ook niet thuis in een welvarend land zoals Nederland. Witteboordencriminaliteit is slecht voor de schatkist en die moet weer op orde.Grootschalige fraude, drugshandel, witwassen van geld, behoren niet tot ons politiek programma.Artikel 120 zal weer geschrapt worden, zodat we als burger weer ons recht kunnen halen bij rechtbanken, overheden, ministeries en advocaten. We willen geen politiestaat, maar de normale gezellige wijkagent.





Er komt zekerheid voor alle burgers dat ze een plek hebben om te wonen, dat deze plek behouden blijft en dat er minder dak en thuis lozen zullen zijn. Jonge mensen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en we zorgen ervoor dat hun toekomst wat rooskleuriger wordt. Ouderen mogen genieten van hun AOW en hoeven zich niet meer druk te maken over kortingen, zwendel en belangenverstrengeling.

We zijn niet meer vrij door de bemoeizucht van onze staat. We zullen de staat af moeten schudden en kiezen voor een vrijwillige samenwerking. We zullen mensen, groepen en organisaties samen moeten laten werken voor individuele, economische en politieke vrijheid.

Vanwege de voorheen aangehaalde punten is het voor mij niet langer mogelijk, om mijn positie te handhaven. Mede ook door mijn schuld, is ons land afgegleden in een enorme financieel crisis. Grote en kleine bedrijven worden hierdoor bijzonder getroffen. Mensen raken hun baan kwijt, hun huis, hun inkomen en jongeren vinden geen werk.



Ik kan deze druk niet meer langer aan, ik wordt er te oud voor. Ik wil niet dat zoals dat in Engeland en België gebeurd, tot mijn dood hier op de troon blijven zitten. Er is zoveel gebeurd in onze familie, teveel om op te noemen. De Greet Hofmann´s affaire, de Lockheed affaire, de Iran-Contra affaire, vastgoedfraude en de politieke belangenverstrengeling en het waxinelichtje, doen mij de das om.
Ik als staatshoofd zijnde mag zelf bepalen, wanneer ik afstand doe van de troon.Ik weet dat jullie niet zo achter Willem Alexander staan, maar geef hem een kans.
Ik weet dat het vertrouwen in het Koningshuis en de politiek op een nulpunt is belandt, maar misschien kunnen we naar verloop van tijd dat vertrouwen weer terug winnen.
Ik begrijp dat jullie ontwaakt zijn en dat Nederland terug moet naar de democratie.



Het volk, U, de burgers van Nederland, dat is de ware kracht van ons land. Sla uw handen ineen, werk samen, verhoog het saamhorigheidsgevoel en laat u steunen door iedereen die u lief is.
Bouw Nederland weer op met die voorzieningen die een goed basis vormen voor toekomstige generaties.




Zoals ik altijd antwoord:


Weet u gesteund in deze zware taak door het besef dat velen U wijsheid toewensen en met mij om kracht en God´s zegen voor u te bidden





Vandollum




Van Dollum´s Troonrede


Vandaag is het heuglijke nieuws mij ten gehore gekomen, dat ons kabinet is gevallen. Ze hebben zich op glas ijs begeven en zijn goed uitgegleden. De drie musketiers hebben opgegeven en zijn met de stille trom vertrokken.
Op 13 November 2012 sprak Vandollum de Troonrede uit

Geliefde landgenoten,
Vandaag leg ik mijn functie neer als koningin van de Staat der Nederlanden. Mijn handelen is niet meer staatsrechtelijk en mijn macht is verdwenen. Het is beter voor het land en voor de burger dat er een nieuwe kracht mijn plaats in gaat nemen.
Onze democratie heeft plaats gemaakt voor een illusie en ons land is politiek failliet. Wij leven in een zogenaamde constitutionele monarchie, maar ook dat is een leugen. Onze minister Donner heeft het mogelijk gemaakt, dat de grondwet op basis van artikel 120, uitgezet kan worden. Tevens mag er niet meer worden getoetst aan de artikelen 1,21 en 22 van de grondwet.

Artikel 1 houdt in dat iedereen die zich in Nederland bevindt, gelijk wordt behandeld, geen discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging of politieke gezindheid, ras of geslacht, is niet toegestaan.
Artikel 21 is de zorg van de overheid gericht op de bewoonbaarheid, bescherming en verbetering van het land.
Artikel 22 van de grondwet treft alle maatregelen betreffende de bevordering van de volksgezondheid en de bevordering van woongelegenheid.
De grondwet is eigenlijk onze hoogste wet, maar daaraan kan niet meer worden getoetst. Door de toepassing van artikel 120, mag alleen de regering en de eerste en tweede kamer nog iets te zeggen hebben over de regels die voor alle burgers gelden.
Wij kunnen als Nederlander de politiek niet meer vertrouwen. De politiek heeft zich ontwikkeld tot een gesloten circuit van partijleden. Ze wringen zich in allerlei bochten om hun eigen identiteit naar voren te brengen, terwijl het allemaal een pot nat is. Ze ruziën over ondergeschikte kwesties en spelen theater voor de media. Het artikel 120 staat toe dat Nederland massaal vergiftigd wordt tegen hoge winsten. Grote bedrijven zoals Shell, Biliton en Budelco krijgen daardoor vrij spel en de overheid steunt ze door miljarden euro´s aan overheidssubsidie. Doordat Donner artikel 120 heeft toegevoegd kan de rechter mag niet meer aan de grondwet toetsen, dus geen recht.
Indien wij als burger van Nederland geen recht meer hebben, waar staan we dan!

De huidige koers die in nederland worst gevolgd, brengt ons land in gevaar. Het bedreigd de economie en de ecologie van ons land. De crisissen die we meemaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Financiële instellingen en onze overheden, hebben steeds meer fictief geld op de markt gebracht, wat gebruikt werd voor te bouwen, te kopen en te consumeren. Hoe meer geld er rond gaat, hoe beter de welvaart. Bewezen si dat de burger van Nederland steeds minder geld binnen krijgt en de politici steeds rijker.
Ik kan me nog een uitspraak herinneren van onze premier.

Het resultaat is er.
Nogmaals, het ziet er naar uit: de grootste partij.
Maar het echte werk gaat nu beginnen.
We zullen weten dadelijk aan het einde van deze avond,

of deze politieke samenwerking in de Eerste Kamer tot een meerderheid komt.
Maar ook als dat niet zo zou zijn, dan gaan wij knokken met dit kabinet: v

oor een sterker Nederland, voor een rechtvaardig Nederland,

voor een Nederland dat weer welvarend is.
We gaan die staatsschuld aanpakken.
We gaan Nederland veiliger maken.
We gaan ervoor zorgen, dames en heren,

dat we gewoon dat prachtige land weer teruggeven

aan de Nederlanders,

want dat is ons project.


De politieke samenwerking bestaat alleen voor de zakkenvullers. De politiek in Nederland en op Europese basis, houdt geen enkele rekening met de wensen van de bevolking.We willen helemaal geen politieke samenwerking, we willen een politiek systeem wat er is voor onze economie. De gehele EU lidstaten zijn ons door de strot geduwd, ondanks dat we nee gezegd hebben tegen de euro en het verdrag van Lissabon. Sinds de oprichting van de EU bestaat er een lening carrousel, waar alleen de rijken op mee mogen draaien. De prijzen worden duurder en ons geld wordt steeds minder waard.
Banken hebben de wereld verovert en heersen over het geld. Speciale wetten zijn in het leven geroepen voor de banken, waardoor zij onafhankelijk van de wil van de regering de hoogte van het geld en de inflatie kunnen bepalen. het is op dit moment zo dat Brussel de sleutel wil hebben van de totale geldstroom van alle zeventien eurolanden. Onder het mom van het redden van de euro, zal dit ook zeer zeker gaan lukken. Onze overheidsprogramma´s zitten nu gevangen in hun eigen valstrik van schulden.
Het wordt tijd voor een nieuw politieke partij, die hun statuten garanderen. Een partij die zich aan de Grondwet houdt en waar alle wetten openbaar worden besproken. Dat de burger van Nederland zijn kiesrecht weer terug krijgt. Politici vertegenwoordigen alles, maar zeer zeker niet het volk. Ze vertegenwoordigen belangen, geld en macht. Hun macht en invloed reikt vele malen verder dan de stem die wij uitbrengen. Miljarden worden aan de banken gegeven, van onze belasting centen. Torenhoge bonussen voor onze politici en een corrupte agenda.

Alle kabinetten die we hebben gehad, hebben bewerkstelligd dat er meer regels zijn, minder vrijheid, minder veiligheid, slechter onderwijs, onbetaalbare ziektekostenvoorziening en de toename van onze vaste lasten.Toen wij nee zeiden tegen de Europese Grondwet, werd deze toch doorgevoerd onder de naam het Verdrag van Lissabon. Onze stem heeft dus totaal geen invloed wat de politiek doet. Zij gaan hun eigen gang met grotere machten op de achtergrond, die overal hun vinger in hebben.
Politiek Nederland is van de pot gerukt. Ze breken het land af, rommelen met de zorg, worden zelf stinkend rijk en wij gaan naar de verdoemenis. Het nieuwe regeerakkoord stinkt. We hebben dadelijk nog maar 5 landsdelen en onze zo geliefde provincies vallen weg. Ze willen duurzame energie, waarvoor wij klappen geld moeten neerleggen. Kinderopvang is bijna niet meer te betalen, laat staan onze ziektekostenverzekering.
Wie kan dadelijk nog 500 missen, om zichzelf te voorzien van een goed gezondheidszorg?

Volgens de wet moeten politici onze sociale grondrechten beschermen en niet de vernieling in helpen. Ze mogen deze rechten niet inperken. Toch worden we beroofd, onze eigendommen worden ontvreemd en ze laten de burger verkommeren. De vrijheid die wij als burger behoren te bezitten, is aan banden gelegd.
Het is toch niet normaal dat politici nauwe banden hebben met de grote bankiers. Tijdens onze crisis is er 30 miljard euro betaald voor de redding van de ABN AMROank.Veertig miljard euro is betaald aan garanties voor het E.S.M.verdrag. De bankiers krijgen steeds meer macht en dat spreken ze ook daadwerkelijk uit. Wij als Nederlands staatsburger staan garant voor deze enorme bedragen.
Laten we er met zijn allen voor zorgen dat nederland bewaard blijft.
Dat onze provincie blijven bestaan, met onze eigen dialecten en gebruiken.
Dat de belastingdienst wordt afgeschaft en bedrijven zoals het UWV failliet worden verklaard.
We hebben maar een wereld, die echt moet gaan transformeren. We gaan gezamenlijk besluiten, wat we met onze economie willen doen en hoe we dat kunnen bereiken. We gaan niks meer verspillen en vervuilen en besparen daardoor een hoop geld. We moeten een ander betalingssysteem invoeren en de belastingdienst gaan afschaffen. Geen of een lage belasting op arbeid, lage belasting op producten en ouderen betalen geen belasting meer. De financiële sector moet totaal vernieuwd worden om onze economie weer op te laten bloeien. Investeren in bedrijven en activiteiten, investeren in werkgelegenheid en betere en betaalbare scholing voor onze jonge mensen.

Vertrouwen moet weer de basis vormen van onze samenleving. Minder regels en minder bureaucratie. Er moet meer aandacht komen voor een goede en betaalbare gezondheidszorg, meer aandacht voor ziektebestrijding en meer controle op gezonder voedsel. Ziek zijn en onze zorg, behoren niet bij een categorie thuis van zaken doen, belangenverstrengeling en winst.
Wij als burgers moeten zelf aan de slag en ons niet afhankelijk opstellen tegen politici, corruptie en collusie. We moeten onze handen ineen slaan en een beweging gaan vormen die daadwerkelijk iets veranderd. De betrokkenheid van burgers moet vergroot worden en de integriteit van bestuurders verzekerd. De Europese bureaucratie moet afgeschaft worden en de democratie komt terug.
Klokkenluiders worden toegestaan om misstanden aan de kaak te stellen.Politieke partijen komen onder een strenge controle te staan en subsidies worden bevroren. Werkgelegenheid komt centraal te staan en de tweedeling moet verminderen. Inkomens zullen eerlijker verdeeld gaan worden en mensen moeten de kans krijgen zich te innoveren. Kleine bedrijven worden gestimuleerd en er komen en goede begeleiding voor verantwoord ondernemen.

Zorg zal voor iedereen betaalbaar worden en wordt dichter bij huis gebracht. De farmaceutische industrie is alleen maar gebaseerd op het behalen van winsten en geeft niks om de gezondheid van de burger.Winstoogmerk, winststreven en onderlinge concurrentie worden verband uit Nederland.
Asociaal gedrag, intimidatie, bedrog, misbruik, vandalisme en moord, geven ons niet een bepaald veilig gevoel. Armoede en werkeloosheid behoren ook niet thuis in een welvarend land zoals Nederland. Witteboordencriminaliteit is slecht voor de schatkist en die moet weer op orde.Grootschalige fraude, drugshandel, witwassen van geld, behoren niet tot ons politiek programma.Artikel 120 zal weer geschrapt worden, zodat we als burger weer ons recht kunnen halen bij rechtbanken, overheden, ministeries en advocaten. We willen geen politiestaat, maar de normale gezellige wijkagent.

Er komt zekerheid voor alle burgers dat ze een plek hebben om te wonen, dat deze plek behouden blijft en dat er minder dak en thuis lozen zullen zijn. Jonge mensen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en we zorgen ervoor dat hun toekomst wat rooskleuriger wordt. Ouderen mogen genieten van hun AOW en hoeven zich niet meer druk te maken over kortingen, zwendel en belangenverstrengeling.
We zijn niet meer vrij door de bemoeizucht van onze staat. We zullen de staat af moeten schudden en kiezen voor een vrijwillige samenwerking. We zullen mensen, groepen en organisaties samen moeten laten werken voor individuele, economische en politieke vrijheid. Vanwege de voorheen aangehaalde punten is het voor mij niet langer mogelijk, om mijn positie te handhaven. Mede ook door mijn schuld, is ons land afgegleden in een enorme financieel crisis. Grote en kleine bedrijven worden hierdoor bijzonder getroffen. Mensen raken hun baan kwijt, hun huis, hun inkomen en jongeren vinden geen werk.

Ik kan deze druk niet meer langer aan, ik wordt er te oud voor. Ik wil niet dat zoals dat in Engeland en België gebeurd, tot mijn dood hier op de troon blijven zitten. Er is zoveel gebeurd in onze familie, teveel om op te noemen. De Greet Hofmann´s affaire, de Lockheed affaire, de Iran-Contra affaire, vastgoedfraude en de politieke belangenverstrengeling en het waxinelichtje, doen mij de das om.
Ik als staatshoofd zijnde mag zelf bepalen, wanneer ik afstand doe van de troon.Ik weet dat jullie niet zo achter Willem Alexander staan, maar geef hem een kans.
Ik weet dat het vertrouwen in het Koningshuis en de politiek op een nulpunt is belandt, maar misschien kunnen we naar verloop van tijd dat vertrouwen weer terug winnen.
Ik begrijp dat jullie ontwaakt zijn en dat Nederland terug moet naar de democratie.

Het volk, U, de burgers van Nederland, dat is de ware kracht van ons land. Sla uw handen ineen, werk samen, verhoog het saamhorigheidsgevoel en laat u steunen door iedereen die u lief is.
Bouw Nederland weer op met die voorzieningen die een goed basis vormen voor toekomstige generaties.
Zoals ik altijd antwoord:
Weet u gesteund in deze zware taak door het besef dat velen U wijsheid toewensen en met mij om kracht en God´s zegen voor u te bidden


Vandollum

















Van Dollum´s Troonrede


Vandaag is het heuglijke nieuws mij ten gehore gekomen, dat ons kabinet is gevallen. Ze hebben zich op glas ijs begeven en zijn goed uitgegleden. De drie musketiers hebben opgegeven en zijn met de stille trom vertrokken.
Op 13 November 2012 sprak Vandollum de Troonrede uit

Geliefde landgenoten,
Vandaag leg ik mijn functie neer als koningin van de Staat der Nederlanden. Mijn handelen is niet meer staatsrechtelijk en mijn macht is verdwenen. Het is beter voor het land en voor de burger dat er een nieuwe kracht mijn plaats in gaat nemen.
Onze democratie heeft plaats gemaakt voor een illusie en ons land is politiek failliet. Wij leven in een zogenaamde constitutionele monarchie, maar ook dat is een leugen. Onze minister Donner heeft het mogelijk gemaakt, dat de grondwet op basis van artikel 120, uitgezet kan worden. Tevens mag er niet meer worden getoetst aan de artikelen 1,21 en 22 van de grondwet.

Artikel 1 houdt in dat iedereen die zich in Nederland bevindt, gelijk wordt behandeld, geen discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging of politieke gezindheid, ras of geslacht, is niet toegestaan.
Artikel 21 is de zorg van de overheid gericht op de bewoonbaarheid, bescherming en verbetering van het land.
Artikel 22 van de grondwet treft alle maatregelen betreffende de bevordering van de volksgezondheid en de bevordering van woongelegenheid.
De grondwet is eigenlijk onze hoogste wet, maar daaraan kan niet meer worden getoetst. Door de toepassing van artikel 120, mag alleen de regering en de eerste en tweede kamer nog iets te zeggen hebben over de regels die voor alle burgers gelden.
Wij kunnen als Nederlander de politiek niet meer vertrouwen. De politiek heeft zich ontwikkeld tot een gesloten circuit van partijleden. Ze wringen zich in allerlei bochten om hun eigen identiteit naar voren te brengen, terwijl het allemaal een pot nat is. Ze ruziën over ondergeschikte kwesties en spelen theater voor de media. Het artikel 120 staat toe dat Nederland massaal vergiftigd wordt tegen hoge winsten. Grote bedrijven zoals Shell, Biliton en Budelco krijgen daardoor vrij spel en de overheid steunt ze door miljarden euro´s aan overheidssubsidie. Doordat Donner artikel 120 heeft toegevoegd kan de rechter mag niet meer aan de grondwet toetsen, dus geen recht.
Indien wij als burger van Nederland geen recht meer hebben, waar staan we dan!

De huidige koers die in nederland worst gevolgd, brengt ons land in gevaar. Het bedreigd de economie en de ecologie van ons land. De crisissen die we meemaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Financiële instellingen en onze overheden, hebben steeds meer fictief geld op de markt gebracht, wat gebruikt werd voor te bouwen, te kopen en te consumeren. Hoe meer geld er rond gaat, hoe beter de welvaart. Bewezen si dat de burger van Nederland steeds minder geld binnen krijgt en de politici steeds rijker.
Ik kan me nog een uitspraak herinneren van onze premier.

Het resultaat is er.
Nogmaals, het ziet er naar uit: de grootste partij.
Maar het echte werk gaat nu beginnen.
We zullen weten dadelijk aan het einde van deze avond,

of deze politieke samenwerking in de Eerste Kamer tot een meerderheid komt.
Maar ook als dat niet zo zou zijn, dan gaan wij knokken met dit kabinet: v

oor een sterker Nederland, voor een rechtvaardig Nederland,

voor een Nederland dat weer welvarend is.
We gaan die staatsschuld aanpakken.
We gaan Nederland veiliger maken.
We gaan ervoor zorgen, dames en heren,

dat we gewoon dat prachtige land weer teruggeven

aan de Nederlanders,

want dat is ons project.


De politieke samenwerking bestaat alleen voor de zakkenvullers. De politiek in Nederland en op Europese basis, houdt geen enkele rekening met de wensen van de bevolking.We willen helemaal geen politieke samenwerking, we willen een politiek systeem wat er is voor onze economie. De gehele EU lidstaten zijn ons door de strot geduwd, ondanks dat we nee gezegd hebben tegen de euro en het verdrag van Lissabon. Sinds de oprichting van de EU bestaat er een lening carrousel, waar alleen de rijken op mee mogen draaien. De prijzen worden duurder en ons geld wordt steeds minder waard.
Banken hebben de wereld verovert en heersen over het geld. Speciale wetten zijn in het leven geroepen voor de banken, waardoor zij onafhankelijk van de wil van de regering de hoogte van het geld en de inflatie kunnen bepalen. het is op dit moment zo dat Brussel de sleutel wil hebben van de totale geldstroom van alle zeventien eurolanden. Onder het mom van het redden van de euro, zal dit ook zeer zeker gaan lukken. Onze overheidsprogramma´s zitten nu gevangen in hun eigen valstrik van schulden.
Het wordt tijd voor een nieuw politieke partij, die hun statuten garanderen. Een partij die zich aan de Grondwet houdt en waar alle wetten openbaar worden besproken. Dat de burger van Nederland zijn kiesrecht weer terug krijgt. Politici vertegenwoordigen alles, maar zeer zeker niet het volk. Ze vertegenwoordigen belangen, geld en macht. Hun macht en invloed reikt vele malen verder dan de stem die wij uitbrengen. Miljarden worden aan de banken gegeven, van onze belasting centen. Torenhoge bonussen voor onze politici en een corrupte agenda.

Alle kabinetten die we hebben gehad, hebben bewerkstelligd dat er meer regels zijn, minder vrijheid, minder veiligheid, slechter onderwijs, onbetaalbare ziektekostenvoorziening en de toename van onze vaste lasten.Toen wij nee zeiden tegen de Europese Grondwet, werd deze toch doorgevoerd onder de naam het Verdrag van Lissabon. Onze stem heeft dus totaal geen invloed wat de politiek doet. Zij gaan hun eigen gang met grotere machten op de achtergrond, die overal hun vinger in hebben.
Politiek Nederland is van de pot gerukt. Ze breken het land af, rommelen met de zorg, worden zelf stinkend rijk en wij gaan naar de verdoemenis. Het nieuwe regeerakkoord stinkt. We hebben dadelijk nog maar 5 landsdelen en onze zo geliefde provincies vallen weg. Ze willen duurzame energie, waarvoor wij klappen geld moeten neerleggen. Kinderopvang is bijna niet meer te betalen, laat staan onze ziektekostenverzekering.
Wie kan dadelijk nog 500 missen, om zichzelf te voorzien van een goed gezondheidszorg?

Volgens de wet moeten politici onze sociale grondrechten beschermen en niet de vernieling in helpen. Ze mogen deze rechten niet inperken. Toch worden we beroofd, onze eigendommen worden ontvreemd en ze laten de burger verkommeren. De vrijheid die wij als burger behoren te bezitten, is aan banden gelegd.
Het is toch niet normaal dat politici nauwe banden hebben met de grote bankiers. Tijdens onze crisis is er 30 miljard euro betaald voor de redding van de ABN AMROank.Veertig miljard euro is betaald aan garanties voor het E.S.M.verdrag. De bankiers krijgen steeds meer macht en dat spreken ze ook daadwerkelijk uit. Wij als Nederlands staatsburger staan garant voor deze enorme bedragen.
Laten we er met zijn allen voor zorgen dat nederland bewaard blijft.
Dat onze provincie blijven bestaan, met onze eigen dialecten en gebruiken.
Dat de belastingdienst wordt afgeschaft en bedrijven zoals het UWV failliet worden verklaard.
We hebben maar een wereld, die echt moet gaan transformeren. We gaan gezamenlijk besluiten, wat we met onze economie willen doen en hoe we dat kunnen bereiken. We gaan niks meer verspillen en vervuilen en besparen daardoor een hoop geld. We moeten een ander betalingssysteem invoeren en de belastingdienst gaan afschaffen. Geen of een lage belasting op arbeid, lage belasting op producten en ouderen betalen geen belasting meer. De financiële sector moet totaal vernieuwd worden om onze economie weer op te laten bloeien. Investeren in bedrijven en activiteiten, investeren in werkgelegenheid en betere en betaalbare scholing voor onze jonge mensen.

Vertrouwen moet weer de basis vormen van onze samenleving. Minder regels en minder bureaucratie. Er moet meer aandacht komen voor een goede en betaalbare gezondheidszorg, meer aandacht voor ziektebestrijding en meer controle op gezonder voedsel. Ziek zijn en onze zorg, behoren niet bij een categorie thuis van zaken doen, belangenverstrengeling en winst.
Wij als burgers moeten zelf aan de slag en ons niet afhankelijk opstellen tegen politici, corruptie en collusie. We moeten onze handen ineen slaan en een beweging gaan vormen die daadwerkelijk iets veranderd. De betrokkenheid van burgers moet vergroot worden en de integriteit van bestuurders verzekerd. De Europese bureaucratie moet afgeschaft worden en de democratie komt terug.
Klokkenluiders worden toegestaan om misstanden aan de kaak te stellen.Politieke partijen komen onder een strenge controle te staan en subsidies worden bevroren. Werkgelegenheid komt centraal te staan en de tweedeling moet verminderen. Inkomens zullen eerlijker verdeeld gaan worden en mensen moeten de kans krijgen zich te innoveren. Kleine bedrijven worden gestimuleerd en er komen en goede begeleiding voor verantwoord ondernemen.

Zorg zal voor iedereen betaalbaar worden en wordt dichter bij huis gebracht. De farmaceutische industrie is alleen maar gebaseerd op het behalen van winsten en geeft niks om de gezondheid van de burger.Winstoogmerk, winststreven en onderlinge concurrentie worden verband uit Nederland.
Asociaal gedrag, intimidatie, bedrog, misbruik, vandalisme en moord, geven ons niet een bepaald veilig gevoel. Armoede en werkeloosheid behoren ook niet thuis in een welvarend land zoals Nederland. Witteboordencriminaliteit is slecht voor de schatkist en die moet weer op orde.Grootschalige fraude, drugshandel, witwassen van geld, behoren niet tot ons politiek programma.Artikel 120 zal weer geschrapt worden, zodat we als burger weer ons recht kunnen halen bij rechtbanken, overheden, ministeries en advocaten. We willen geen politiestaat, maar de normale gezellige wijkagent.

Er komt zekerheid voor alle burgers dat ze een plek hebben om te wonen, dat deze plek behouden blijft en dat er minder dak en thuis lozen zullen zijn. Jonge mensen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en we zorgen ervoor dat hun toekomst wat rooskleuriger wordt. Ouderen mogen genieten van hun AOW en hoeven zich niet meer druk te maken over kortingen, zwendel en belangenverstrengeling.
We zijn niet meer vrij door de bemoeizucht van onze staat. We zullen de staat af moeten schudden en kiezen voor een vrijwillige samenwerking. We zullen mensen, groepen en organisaties samen moeten laten werken voor individuele, economische en politieke vrijheid. Vanwege de voorheen aangehaalde punten is het voor mij niet langer mogelijk, om mijn positie te handhaven. Mede ook door mijn schuld, is ons land afgegleden in een enorme financieel crisis. Grote en kleine bedrijven worden hierdoor bijzonder getroffen. Mensen raken hun baan kwijt, hun huis, hun inkomen en jongeren vinden geen werk.

Ik kan deze druk niet meer langer aan, ik wordt er te oud voor. Ik wil niet dat zoals dat in Engeland en België gebeurd, tot mijn dood hier op de troon blijven zitten. Er is zoveel gebeurd in onze familie, teveel om op te noemen. De Greet Hofmann´s affaire, de Lockheed affaire, de Iran-Contra affaire, vastgoedfraude en de politieke belangenverstrengeling en het waxinelichtje, doen mij de das om.
Ik als staatshoofd zijnde mag zelf bepalen, wanneer ik afstand doe van de troon.Ik weet dat jullie niet zo achter Willem Alexander staan, maar geef hem een kans.
Ik weet dat het vertrouwen in het Koningshuis en de politiek op een nulpunt is belandt, maar misschien kunnen we naar verloop van tijd dat vertrouwen weer terug winnen.
Ik begrijp dat jullie ontwaakt zijn en dat Nederland terug moet naar de democratie.

Het volk, U, de burgers van Nederland, dat is de ware kracht van ons land. Sla uw handen ineen, werk samen, verhoog het saamhorigheidsgevoel en laat u steunen door iedereen die u lief is.
Bouw Nederland weer op met die voorzieningen die een goed basis vormen voor toekomstige generaties.
Zoals ik altijd antwoord:
Weet u gesteund in deze zware taak door het besef dat velen U wijsheid toewensen en met mij om kracht en God´s zegen voor u te bidden


Vandollum





































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten