dinsdag 27 augustus 2013

Limburgse voorbeelden van Corruptie en Armoede

Limburgse voorbeelden van Corruptie en Armoede


Ook hier in het zuiden slaat de armoede en de ellende toe. Steeds meer verhalen komen boven water, waarvan je de haren recht omhoog gaan staan.

De meningen lopen uiteen over het feit dat we het in Nederland niet slecht hebben. Nederland een welvaartsstaat, waar geen honger en echte armoede is. Een land waar mensen niet overvallen worden door een overheid die met keiharde hand regeert.

Een echtpaar had een achterstand opgelopen bij de betaling van de Gemeentelijke Belastingen. Op een dag kwamen twee ambtenaren op bezoek, die hen een dwangbevel voor de neus hielden. Meteen betalen werd er gezegd, anders doen we boedel beslag.Onbeschoft werden de ambtenaren en waren lekker aan het debatteren over hoeveel de televisie nog opbracht, dat de hond nog wel een prijskaartje had. De man wilde een regeling treffen met de ambtenaren, maar ze weken niet van hun besluit af. Nu ter plekke 800 euro betalen, anders nemen we maatregelen.


Er werd beslag gelegd op de auto en dat terwijl het gezin de auto hard nodig had, vanwege ziekte van de vrouw. Ze vertelden er meteen bij dat dat de auto vanmiddag opgehaald zou worden. Een paar uur later werd de auto opgehaald.



Een ander verhaal is het verhaal van een jong meisje dat zwanger raakte. Zij wilde het kind behouden en familie en vrienden stonden achter haar en klaar om haar te hepen. Er werd woonruimte voor haar en haar baby gezocht en iedereen hielp met meubels, potten en pannen en ander klein spul. Ze was helemaal dolgelukkig in haar nieuw huisje en toen kwam de kink in de kabel. Ze verloor haar baan en ze moest bijstand aan vragen. Z werd verplicht om te solliciteren, maar dat ging niet van een leien dakje. Ze werd overal afgewezen en kwam niet aan de bak. De sociale dienst legde haar een bevel op en dat was zij moest solliciteren en de eerste beste baan accepteren anders zou de bijstand vervallen. Haar werd een dilemma opgedrongen dat ze haar kind moest achterlaten voor een full time baan. Geen opleiding, geen ervaring, geen hulp en geen begeleiding.


Politici hebben geen idee wat er zich nu werkelijk afspeelt bij de Sociale dienst en moeten er maar eens een kijkje komen nemen. Alle menselijkheid is weg, daar het af en toe lijkt alsof de ambtenaren het allemaal zelf moeten betalen.

In Sittard was een vrouw die uit pure armoede twee maggi blokjes stal. Het was een alleenstaande moeder met drie kinderen, die van een uitkering moest leven. Ze was buitenlandse, sprak de Nederlandse taal bijna niet, was ziek n werd toch verplicht tot werken. Ze hebben haar uitkering beëindigd en ze had niks meer om van te leven. De officier van justitie zag de problemen wel in van de vrouw, maar vond toch dat een strafbaar feit gestraft moest worden. Hij veroordeelde haar tot 200 euro boete. Dit is toch niet te geloven, voor twee maggi blokjes.




De politie is op zoek naar een grote man van ongeveer 2 meter lang, ongeveer 120 kilo, die gaat eten in restaurants, maar zijn maaltijden niet betaald. Hij heeft al voor niks gegeten in Maastricht, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Zeeland. Eigenlijk valt hem niks kwalijk te nemen met deze maatregelen die ons allen ten delen zullen vallen. Voedsel banken weigeren mensen omdat 40 euro teveel is om van te leven. Sociale diensten weigeren de hulp van bijzondere bijstand, omdat ze zelf hun baantje niet willen verliezen.


Ik gun deze man nog veel gratis maaltijden en dat hij er lange tijd nog goed mee weg moge komen.
Een oude man die mij kwam vertellen dat hij de het gehele Duitse pensioen moest terugbetalen. Hij kreeg via de post een brief toegestuurd en kreeg acht dagen de tijd om het bedrag van 22.300 euro terug te betalen. Indien hij dit niet zou betalen, zou hij gearresteerd worden. Na heen en weer gereden te hebben naar Duitsland, brieven geschreven te hebben is het toch goed gekomen, maar het was weer een manier om iemand kaal te plukken.



Een jonge vrouw die op het eerste gezicht, normaal en gezond uitziet, maar in werkelijkheid in torenhoge schulden leeft. Ze heeft drie kinderen waar ze voor moet zorgen en door deze schulden is het haast onmogelijk om je hoofd boven water te houden. geen hulp van de Kredietbank, geen hulp van de Sociale dienst en uiteindelijk op straat beland. Ze kwam terecht bij Humanitas, die haar wel een uitkering bezorgde, maar deze helemaal opstreek. Humanitas beheerd je geld en jij krijgt zakgeld. De wachtlijst voor schuldhulpverlening is zo lang, dat voordat mensen aan de beurt komen, je eigenlijk al geen kans meer hebt.

Nog een voorval wat ik zelf heb meegemaakt is, dat een jong stel wat bij Humanitas woonde, de moeder van de jongen deed verzorgen. Hij heeft dit tweeën een half jaar gedaan en uiteindelijk overleed zijn moeder. De familie die zich tijdens de ziekte niet liet zien, liet zich na haar dood wel zien. Ze roofden het gehele huis leeg en vernielden het nog erbij. Humanitas verbood ze om terug te keren omdat ze zich tijdens de begrafenis niet hadden gemeld, en hen bleef geen andere keus om in dat huis te blijven. Alles boeven alles wilde de woningvereniging hen er binnen een week uit hebben en dan zouden ze weer op straat staan.


 Ik heb hen geholpen met eten en geprobeerd de uitkering terug te krijgen, maar helaas geen ingang. Heb geprobeerd bij de gemeente hulp te krijgen maar geen ingang.Er waren zelfs buren die gewoon hun huis zijn binnengedrongen en hebben zelfs hun laatste spullen nog weggeroofd. het resultaat was dat de jongen in kwestie zich opgehangen heeft, in dat krot, en niemand die er naar kraaide. het meisje in kwestie weet ik niet wat er mee gebeurd is, zij is gewoonweg van de aardbodem verdwenen. Dit is een heel goed voorbeeld hoe het kan gaan met het Rutten beleid.


An elderly woman prepares to commit suicide by hanging. Stock Photo - 3820359


Een ander voorbeeld is een vriend die ik heb, die gewoon leeggeplunderd is door een deurwaarder uit Helden. Hij is een contract aangegaan voor schuldhulpverlening en dat wilde hij ook nakomen. Er werd uitgegaan van een inkomen wat hij zou verkrijgen uit een baan. deze baan ging niet door waardoor hij in de WW terug viel. De deurwaarder vond gebaseerd op het contract, dat omdat hij het contract niet nakwam, dat hij het recht had om zijn gehele WW uitkering te plunderen. In de algemene voorwaarden staat dat onvoorziene omstandigheden, het contract kunnen ontbinden, maar hieraan heeft hij zich niet gehouden. Doordat de uitkering weg was kwam mijn vriend in de problemen met huur en andere vaste lasten. de deurwaarder reageert dus niet.

Op dit moment hebben ze boedel beslag gelegd en hij zit met zijn handen in het haar over zijn toekomst.


Dit zijn maar een paar voorbeelden die ik nu op dit moment kan aangeven. Er zijn er veel meer en ik zal hier na verloop van tijd nog op terug komen. Wat ik wel nog mee wil delen omtrent boedel beslag mensen. Er is een wettelijk gegeven, dat boedel beslag kan tegenhouden en zelfs kan ontkrachten.
Een goed vriend van mij heeft er een document van gemaakt en je kan het bestellen op Knoowy. Het is maar een kleine prijs van een euro, wat mensen echt verder kan helpen op dit gebied. Indien je deze kennis bezit kan je boedel beslag tegengaan.


Hier de koppeling van het document:


http://www.knoowy.com/doc/512-wat-de-schuldhulpverlening-u-niet-verteld.html

Ik wens iedereen die in deze situatie zit veel sterkte en houd moed.

Vandollum


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten