dinsdag 27 augustus 2013

De Magere Jaren in een Welvarend Land

De Magere Jaren in een Welvarend Land

              





In Nederland leven steeds meer mensen in armoede en achterstand. het is niet te begrijpen dat in een welvarend land zoals Nederland, dit nog kan bestaan. Ook werkende armen rukken op die wel een baan hebben maar nauwelijks nog hun vaste lasten kunnen betalen. De verzorgingsstaat wordt uitgekleed, en een grote groep mensen hebben geen menswaardig bestaan meer. In Nederland leef je onder de armoedegrens als je inkomen minder is dan het bruto minimum loon. Dat is in ons land vastgesteld op 1000 euro bruto per maand. Op dit moment leven er volgens het CBS meer dan 1,5 miljoen mensen onder de armoedegrens. Het inkomen is niet genoeg om de vaste lasten te betalen en te voorzien in de basisbehoefte. Leven, kleding, drinkwater, goed voedsel, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg.


Hieronder een overzicht in het Engels van Eurostat Newsrelease over de armoede in de EU.





http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-18012010-AP/EN/3-18012010-AP-EN.PDF


Ik leef zelf ook al jaren in armoede, ook al beweren anderen van niet. Je leeft een geïsoleerd leven en je kan je een sociaal leven helemaal niet meer bekostigen. Het sociale leven kost geld, uitgaan, uit eten, vakantie of op bezoek bij mijn dochter. Er is gewoonweg geen geld voor dit soort zaken.

Ik heb jarenlang zonder inkomen gezeten en heb maar moeten zien hoe ik overleefde. Nederland staat bekend om het uitstekende systeem van uitkeringen en verzorging, maar dit is allang uit den boze.
Ik heb tot nu toe in mijn leven 38 pensioenjaren opgebouwd. Ik heb alla jaren hard gewerkt om mij zelf te voorzien van een goed inkomen, een goede ziektekostenverzekering en een spaarpot voor de oude dag. Het lijkt me dan toch logisch als je ziek wordt dat je recht hebt op een ziektewetuitkering. Nee, gaat niet gebeuren. Het UWV, zoals ik al schreef in mijn vorige stuk, gooit je gewoon op straat en je kan het uitzoeken.


Veel burgers in Nederland zitten in dezelfde situatie als ik. Mark Rutten zei ooit, dat armoede in nederland niet bestaat. Vanaf zijn luxueuze torentje zal hij dit ook niet meekrijgen, daar ben ik van overtuigd. Wat zal hem dat uitmaken dat burgers elke dag moeten vechten om de eindjes aan elkaar te knopen. de getuigenissen achter de cijfers vertellen echter pas het hele verhaal. De veelvoud aan rekeningen en aanmaningen die op de deurmat liggen. Zeven dagen per week je krom liggen om gerechtskosten en rentes te betalen en rood te staan op je rekening. De stress van de zoveelste deurwaarder die zich probeert binnen te dringen in dat laatste stukje veiligheid wat je nog hebt. Slapeloze nachten, vermoeidheid overdag en totale uitputting. Geen geld voor de dokter, geen geld voor de tandarts en je gezondheid gaat steeds verder achteruit.



- Anno 2013 is er meer werkeloosheid, meer armoede en een vermindert effect van uitkeringen.
- Lonen worden geblokkeerd en teruggedrongen
- Koopkracht wordt teruggedrongen
- Energiekosten stijgen met 40 %
- Werkeloosheidsuitkeringen worden gekort
. AOW gaat omlaag
- De Staatsschulden zijn oncontroleerbaar geworden
- De rente loopt per dag op naar zo´n 80 miljoen
- Zorg premies gaan drastisch omhoog en zijn niet meer te betalen
- Democratisch gekozen regimes worden vervangen door de elite


Steeds meer hard werkenden, productieve Nederlanders keren hun vaderland de rug toe. Waar in 2010 121.351 mensen migreerden, en 133.194 in 2011, waren er vorig jaar maar liefst 144.175 individuen die het voor gezien hielden, wat komt neer op 395 mensen per dag. Een half miljoen mensen overweegt om te vertrekken als gevolg van de maatregelen van kabinet Rutte.


Men kan eerder spreken over een EU dictatuur dan dat we leven in een democratisch Nederland.
Het AD schreef een week geleden dat 370 miljoen euro die eigenlijk bestemd was voor de ouderenzorg, besteed was aan leidinggevenden, management cursussen en software. Behalve dat de pensioenen verlaagd worden, zijn de belastingtarieven verhoogd. Voor ouderen betekent dit een belastingverhoging van 60 euro per maand. De ouderen worden steeds meer gekort, terwijl ze al van een mager pensioentje moeten rondkomen.


Wij betalen belastingen, wij sturen onze kinderen naar school, wij gebruiken de euro als betaalmiddel, niet omdat wijzelf hebben ingezien dat wij zulks behoren te doen, maar omdat wij met deze zaken zijn opgegroeid. Wij merken nauwelijks de ingrijpende dwang op die achter al deze maatregelen schuilgaat. En de wetten, waarmee al deze regelingen worden opgelegd, stellen wij slechts zelden in vraag.





Nederland is ziek. Het mooie land waar ik in ben opgegroeid zwalkt van de koorts.
En als we willen dat de infectie stopt, zullen we de bronnen van de ijl dromen weg moeten nemen. Voor we ons weer kunnen richten op de kleine kwalen, zoals groeiende armoede, graai bestuurders en tasjes dieven. Ons land van integriteit, baken van vrijheid en gelijkheid, dit land dat zich geen wetten liet voorschrijven, kan niet voortbestaan zolang deze nagels niet uit ons vlees zijn getrokken en de wonden genezen zijn. Men beseft als burger helemaal niet dat er geen democratie meer is in dit land. Er bestaat hier geen bindend volksreferendum! Er wordt alleen de schijn gewekt dat het volk beslist! In de praktijk is dit dus het tegenovergestelde!


Rutte stelt dat we de bezuinigingen samen moeten delen. In 2017 zullen we gezamenlijk 47 miljard in de EU pot hebben gestopt. Hun bezuinigen zien we wel in de statistieken die naar voren komen, als we de topsalarissen eens gaan bekijken. Mega salarissen van bestuurders bonussen en wachtgelden. Miljarden aan ontwikkelingshulp die op de bankrekeningen van corrupte bestuurders en organisatoren verdwijnen. Mega kosten van het Koningshuis en wij kunnen verrekken. Velen hebben al een genadeklap gekregen. Voor die mensen is alle hoop reeds vervlogen.


Nederland gaat ten onder en dat is een feit! Een uitzichtloze armoede ligt op de loer! Petities helpen niet, Nederland kent geen bindend referendum, dus het volk is monddood gemaakt!
Wordt het niet tijd dat wij ophouden om onze koppen in het zand te steken en nu anno 2013 niet meer driekwart van onze hard verdiende oogsten zonder protesteren afstaan?
Ik zal de dag dan ook prijzen als die hele zooi dan in elkaar stort en ik weer in mijn eigen land kan leven,met de Rood-Wit-Blauwe vlag fier in top.





http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yq_6e1A7gzA

Vandollum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten