dinsdag 27 augustus 2013

Seksueel Misbruik Katholieke Kerk en Aegon

Aegon heeft een verzekering die claims dekt tot een miljoen euro

die het gevolg zijn van seksueel misbruik door geestelijken

Al enig tijd heb ik kennis genomen van dit gruwelijke gegeven.

Zoiets verzin je toch niet?

In 2006 is er een overeenkomst gesloten tussen Aegon en het Bisdom Utrecht.
Deze overeenkomst werd afgesloten an een geschil tussen beide partijen, omdat Aegon in eerste instantie een schadevergoeding weigerde uit te betalen aan een misbruikt meisje, dat misbruikt was door een priester. Dat de kerk zich laat verzekeren voor seksueel misbruik is tegen alle moraal in. Recente publicaties over misbruik in internaten, kloosters en seminaries, hebben geleid tot een honderdtal nieuwe meldingen en klachten.


Misbruik binnen de rooms-katholieke kerk bestaat al jaren en wordt gepleegd door hitsige paters.
De kerk probeerde al eeuwenlang dit misbruik onder de tafel te vegen, maar na alle meldingen wereldwijd kunnen ze niet meer onder dit gegeven uit. In Amerika, Ierland en Duitsland zijn honderden gevallen van misbruik aan het licht gebracht. In Nederland kwamen 160 gevallen in de openbaarheid van mensen die in het internaat in aanraking zijn gekomen met seksueel misbruik.


De kerk die normaal zou moeten handelen met de goede zeden, misbruiken kinderen bij de vleet.
Canada was een van de eerste landen waar seksueel misbruik werd gemeld. In 1989 kwam het misbruik in het nieuws in een weeshuis in Newfoundland. De Canadese bisschoppen gaven opdracht om dit seksueel misbruik te onderzoeken en in 1992 kwam daar het rapport van uit: From pain to hope.Het rapport rapporteerde het misbruik in de VS tot 15.000 gevallen.

Meer dan 250 priesters misbruikten 789 slachtoffers, wat door de kerk geaccepteerd werd.
In de Verenigde Staten trokken klokkenluider´s al regelmatig aan de bel in verband met seksueel misbruik. de eerste aangiften van pedofilie gebeurde eind jaren tachtig. Priesters zoals Gilbert Gauthe en Edward Pipala werden veroordeeld voor het aanranden van tientallen jonge jongens. na deze aangiften melden honderden jonge jongens zich, omtrent het zelfde gegeven. Paus Johannes Paulus richtte een commissie op om dit gegeven te onderzoeken.


Sean Baptist Brady is een Iers geestelijke, kardinaal en primaat van de Rooms Katholieke kerk.
Hij liet de slacht offertjes van seksueel misbruik een eed afleggen, waarin zij geheimhouding beloofden. Het misbruik werd ook niet doorgegeven aan de politie en daarmee maakt deze kardinaal zich mede schuldig aan het vergrijp aan jonge kinderen.


Brendan Smith, hier op de foto te zien, is een monster. Hij misbruikte kinderen vanaf de jaren veertig. Zijn favoriete tactiek was om bevriend te raken met de familie en bedeelde zichzelf met de rol van de goede en vriendelijke oom. Zodra hij het vertrouwen had gewonnen, was hij in staat om met de kinderen te gaan reizen en ze te misbruiken. In de auto, in een hotel, in een bioscoop, boot huizen en in de abdij. Tijdens zijn ambtsperiode in West Belfast misbruikte hij vier kinderen uit het zelfde gezin. Hij bekende in 1993 schuldig te zijn aan 74 gevallen van seksueel misbruik. Slechts een maand na zijn arrestatie bezweek dit monster aan een hartaanval in de gevangenis Curragh te Kildare.



Belgie
Robert Borremans werd in 2008 veroordeeld voor de verkrachting van een minderjarige jongen. De Belgische bisschop Roger Vangheluwe gaf in 2010 misbruik toe van zijn minderjarig neefje. Een groep van zeventig slachtoffers van seksueel misbruik hebben een juridische procedure gestart tegen de Rooms katholieke kerk. Ze willen schadevergoeding afdwingen, ondanks de toezeggingen van de Belgische bisschoppen om schadevergoeding uit te betalen.



Nederland



In Nederland huilt de kerk ook krokodillentranen. Bisdommen hebben dossiers vernietigd die verwezen naar seksueel misbruik. Dat concludeerde de commissie Deetman, die zich in Nederland met deze materie bezighoud. Bisschop Bluyssen van den Bosch gaf zelf toe 70 dossiers te hebben vernietigd. Een frappant voorbeeld is de pater die na een intern onderzoek, vrijgesteld werd van onderzoek, alhoewl er vele meldingen werden gedaan van misbruik. Ook de hieronder vermeldde artikelen in het NRC Handelsblad heeft mij doen schokken.


http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/28/bisdom-onthutst-over-mogelijk-ombrengen-zwakzinnigen-gesticht/


http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/25/informatie-over-mogelijke-kindermoord-verzwegen/


Vaticaan publiceert richtlijnen over misbruik





Een van de belangrijkste richtlijnen van het Vaticaan is, dat de verjaringstermijn van seksueel misbruik van 10 tot twintig jaar omhoog wordt geschroefd. Het seksueel misbruik dat onder gehandicapten en mensen met psychische aandoeningen plaats vind, wordt gelijk gesteld met het misbruik van minderjarigen. ook geestelijken die kinderpornografie in hun bezit hebben worden disciplinair bestraft. Snellere procedures moeten worden opgestart, waarbij de betrokken geestelijke uit zijn ambt gezet kan worden. Deze nieuwe regels staan in de Motu Proprio. Het document is ondertekent door kardinaal Levada en niet door onze Benedicus zelf. De paus zelf heeft gepleit voor een diepgaande vernieuwing van de Rooms katholieke kerk wil een milieu creëeren dat minderjarigen zich in de kerk veilig voelen.







Indien men over dit onderwerp gaat lezen, kan men zelf tot de conclusie komen dat kerkelijk misbruik al eeuwenlang bestaat. Nu de misbruikte slachtoffers zich melden, komen er allerlei positieve en negatieve commentaren op dit gegeven. deze man op de foto's slaat werkelijk alles. De Amerikaanse priester Benedict Groeschel, beweerd dat de minderjarige die misbruikt is de verleider is in dit geheel. Hij is spiritueel leider en heeft een eigen televisie programma. Volgens hem begint het van de geestelijke zijn kant, met knuffelen, vasthouden en omhelzen, maar geen misbruik.
Misbruik komt natuurlijk ook buiten de kerk voor, maar als je als kind je vertrouwen geeft aan de kerk, mag deze op geen enkele manier geschonden worden. Mijn vertrouwen in de kerk is naar een record dieptepunt gedaald, al sinds lange tijd. In ons kleine landje is er geen scheiding meer tussen kerk een staat. De macht van beiden is in dezelfde handen en dat is een angstwekkend gegeven.



Onze Koningin sluit de Troonrede af met een gebed.



Op de Euro staat: God zij met ons!



Vandollum







Geen opmerkingen:

Een reactie posten